Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 5. 2009,
10.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 29. 5. 2009, 10.42

6 let, 7 mesecev

Klimatske naprave – več kot le hlajenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z namestitvijo inverter klimatske naprave s toplotno črpalko rešimo tako hlajenje kot gretje različnih prostorov.

Zaradi tega pomembnega dejstva kompleksne uporabe enega sistema in zaradi odlične energetske učinkovitosti je investicija v klimatsko napravo dolgoročna. Kvalitetne split sistem klimatske naprave z inverterjem se dobavljajo v enojni ali multi izvedbi, kar pomeni, da na eno zunanjo enoto priključimo od ene do osem notrajnih enot različnih tipov. V primeru gradnje nove stanovanjske hiše lahko na primer v vhodni hodnik namestimo stensko enoto, v dnevni prostor vgradno kanalsko enoto z več izpihi in dovodom svežega zraka, v vsak spalni prostor pa svojo talno enoto.

V primerih, ko je potrebna ekonomična, hitra in enostavna rešitev je najbolje vgraditi stensko klimatsko napravo, saj je vgradnja opravljena v nekaj urah, potrebno pa jo je predhodno rezervirati, saj je v vročini povpraševanje ekstremno in največkrat montaža od danes do jutri ni mogoča.

Kvalitetne inverter stenske klimatske naprave nove generacije nudijo: - širok izbor moči - najvišji energetski razred A tako pri hlajenju kot gretju - koeficent energetske učinkovitosti pri hlajenju – EER do 5,15 - koeficient energetske učinkovitosti pri gretju – COP do 5,25 - skoraj neslišno delovanje, pri najnižji hitrosti ventilatorja 20dbA - avtomatsko delovanje notranje enote s pomočjo detektorja, ki kontrolira temperaturo tal in sten in tako izboljša udobje bivanja v prostoru - učinkoviti sistem filtracije zraka z dezinfekcijskim učinkom in funkcijo, ki preprečuje razvoj plesni - možnost enostavnega globinskega čiščenja notranje enote, ki občutno izboljša učinek delovanja in podaljša življenjsko dobo naprave

Vsekakor ima veliko vlogo strokovno opravljena namestitev naprave. Pred odločitvijo o nakupu klimatske naprave je potreben obisk monterja, ki na osnovi zahtev prostora in želja uporabnika svetuje tip in model naprave ter pravo pozicijo namestitve. Po opravljenem ogledu monter izda ponudbo, ki vključuje vrednost naprave in vrednost vgradnje. Slednja je odvisna od porabljenega materiala in zahtevnosti dela, zato prek izvedbe ogleda strokovnjaka ne določimo le ustreznega prostora za namestitev ampak tudi izvemo končno vrednost investicije.

Še preden povabimo strokovnjaka na ogled prostorov ali preden se s projektantom in arhitektom posvetujemo glede izbire in namestitve ustreznega klimatskega sistema, se lahko sami posvetujemo pri zastopnikih in distributerjih klimatskih naprav, ki nudijo vso potrebno tehnično pomoč in podporo ter prospekte iz katerih razberemo pomembne tehnične podatke. Za uporabnika je najhuje, ko pridejo vroči dnevi, saj je takrat povpraševanje največje, časa za posvetovanje zmanjka, monterji pa so prezasedeni z delom. Ustrezen nakup se lahko opravi le preudarno in trezno, zato se je na nakup dobro predhodno pripraviti, da bomo vedeli kaj kupujemo.

www.klimatiziramo.si

Primož Kompara, VITANEST d.o.o.

Oglasno sporočilo

Ne spreglejte