Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 4. 2009,
9.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 3. 4. 2009, 9.33

6 let, 7 mesecev

Kjer je dim... je tudi ogenj!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Požar na plovilu predstavlja, takoj za vdorom vode, drugi najpogostejši vzrok nesreče na morju. Poskrbite, da Vam požar ne spremeni počitnic v nočno moro!

Avtomatsko gasilno sredstvo Bonpet zagotavlja učinkovito požarno zaščito na morju. Je slovenski proizvod in predstavlja ˝obvezen˝ del opreme vsakega manjšega plovila, pa naj gre za ribiško barko ali pa za počitniško jahto.

Najpogostejše mesto požara je prostor z motorjem, saj je zaradi prisotnosti hlapov ter ostankov pogonskih goriv in olj že slabo izolirani del električne napeljave lahko razlog za nastanek uničujočega požara. Ostali vzroki pa so v glavnem povezani s človeškim faktorjem, kot je npr. priprava hrane v priročni kuhinji plovila, ipd.

Kako delujejo ampule Bonpet? Prvi način je samodejni, pri katerem pride do aktiviranja ampule pri temperaturi tekočine 90ºC, ko ampulo zaradi plinov, nastalih pri povečanju temperature, raznese, vsebino pa razprši po goreči površini.

Drugi način pa se nanaša na ročno posredovanje, ko lahko ampule uporabimo z metanjem v ogenj, v primeru, če se ogenj razvije na mestu, kjer ampule nimamo nameščene.

Kakšni so učinki ampul Bonpet? 1. ob aktiviranju se zaradi termične razgradnje tekočine sprošča CO2, ki izriva kisik in s tem prepreči nadaljnje gorenje, 2. sproži se močan ohlajevalni učinek, ki ohladi površino in okolico nastajajočega požara, 3. razpršena emulzija prekrije goreči objekt in s tem ustvari tanek sloj posebne prevleke, ki nadaljnjih 24 ur preprečuje možnost ponovnega gorenja.

Nakup avtomatskega gasilnega sredstva Bonpet je vsekakor učinkovita investicija, saj vašemu plovilu zagotavlja primerno požarno zaščito, izključuje možnost neljubih presenečenj v času vaše odsotnosti in hkrati ne zahteva večjega izdatka!

Naše dosedanje reference o realno pogašenih požarih z ampulo Bonpet: • Zavod za zdravstveno varstvo Maribor • Petrol Energetika d.o.o., Ravne na Koroškem • Požar v kompenzacijski omarici, ki je v trafo postaji TP5 – JULON1 • Objekt za izdelavo sveč v Mozirju • Kotlovnica v Kmečki zadrugi v Sevnici • Kuhinjski požar v zasebni hiši v Mariboru

Naročite ampule Bonpet v preko spleta in priznali Vam bomo dodatni popust! Za več informacij nas pokličite na telefonsko številko 03-56-14-723 ali obiščite našo spletno stran www.bonpet.si.

Ko ogenj zagori, Bonpet pogasi!

Oglasno sporočilo

Ne spreglejte