Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2013,
8.48

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

postelja dom dobro počutje

Petek, 8. 3. 2013, 8.48

7 let, 3 mesece

Kakšna je pravilna lega vaše postelje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

V njej preživimo skoraj tretjino svojega življenja, zato je postelja izjemno pomembna. Zanemariti ne smemo niti razmišljanja, kam jo bomo postavili!

Čeprav so nekateri mnenja, da je postelja oziroma spalnica najmanj pomemben prostor v stanovanju, ni tako, saj v njej preživimo zelo veliko časa, poleg tega pa je dober spanec za uspešen delovni dan ključnega pomena. Pomembna za kakovosten spanec je med drugim tudi lega spalnice in vzglavnika glede na smer neba in barve sten.

Zahodna stran stanovanja je za odrasle primernejša

Pred načrtovanjem prostorov stanovanja moramo dobro premisliti, kako jih bomo razporedili, saj je dokazano, da je za postavitev spalnice za odrasle jugozahod najboljša smer neba. Gre namreč za točko elementa zemlje, ki povzroči, da so vibracije prostora nekoliko upočasnjene. Ker naj bi bila spalnica prostor, kjer se umirimo in spočijemo, je jugozahod tako tista prava smer neba.

Najmanj primeren za spalnico jugovzhod

Drugačna zgodba pa je, če imamo spalnico obrnjeno na jugovzhod, saj je zaradi prevladujočega elementa ognja v prostoru nekoliko bolj dinamična vibracija. To pomeni, da se bomo v takšni spalnici zvečer težko umirili in spočili. Strokovnjaki celo zatrjujejo, da se zaradi neprimerne lege spalnice spremeni naše vedenje – več je prehitrih in nepremišljenih odzivov na nekatera dejanja, kar lahko vodi celo do nesoglasij s partnerjem.

Prostori na vzhodu ali severovzhodu naj bi bili zaradi jutranjega sonca bolj primerni za opravljanje miselnih ali ustvarjalnih dejavnosti. Ta del stanovanja lahko zato preuredimo v pisarno, študijsko sobo, meditacijsko sobo, dnevno sobo. Primernejša smer neba kot severovzhod pa je za spalnico sever, saj je tam bolj hladna energija, kar je za spanje dobrodošel dejavnik.

Kako omiliti vpliv elementa ognja na počutje v spalnici?

A če lokacije spalnice ne moremo spremeniti, lahko vsaj deloma vplivamo na počutje. Prvi korak je, da posteljo postavimo čim bolj proti zahodu. Pomembno na vzdušje sobe in počutje v njej vplivajo tudi barve. Stene spalnice tako obarvajte v hladne barve, kot so rožnata, olivno zelena, vijolična ali turkizna, saj hladne barve sproščajo in umirjajo živčni sistem.

In za otroke …

Zaradi otroške razigranosti moramo izbrati prostor, poln energije. Najbolj primerne strani neba so tako še zahod in severovzhod ter severozahod, ta je povezan z elementom zraka, ki prostor napolni z dinamiko in energijo. Medtem ko sta alternativni izbiri še sever in vzhod, pa se moramo izogibati jugozahoda oziroma juga, takšne usmeritve sob so bolj namenjene odraslim.

Da bo njihova soba še bolj živahna, jim pisalno mizo postavite ob severno ali vzhodno stran – ta stran neba namreč podpira ustvarjalno razmišljanje. Če je le mogoče, posteljo postavite ob južno steno, z glavo usmerjeno proti vzhodu.

Pomembno je, da izberemo smer, v katero imamo obrnjeno glavo

Tako zemlja kot človeško telo imata magnetno polje, le da silnice zemlje tečejo od severa proti jugu, silnice telesa pa od glave proti stopalom. Če damo enaka pola magnetov skupaj, se odbijata, kar pomeni, da je sever najslabša možnost za smer vzglavja. Posledica napačno obrnjenega vzglavja so nemiren spanec, nočne more in sčasoma tudi slabše telesno počutje.

Najboljša smer vzglavnika naj bi bila tako proti vzhodu, druga najboljša možnost je proti jugu, tretja pa proti zahodu.

Ne spreglejte