Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 11. 2016,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial obnova stanovanje zavarovanje Banka SKB Generali

Ponedeljek, 21. 11. 2016, 7.00

2 meseca, 1 teden

Kako se lotiti zimske preobrazbe doma?

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock

Obnova

Zaradi vremenskih razmer se pozimi večina opravil seli v stanovanja. Zdaj imate idealno priložnost, da svoje domovanje spremenite v sanjski dom.

Od malo večjih posegov do manjših lepotnih trikov – vaš dom bo samo v nekaj dneh lahko zasijal v povsem novi luči.

Preden začnete: od želja do izbire dizajna

Sprehodite se po stanovanju in si zapisujte vse, kar vas moti in potrebuje osvežitev. Sestavite prednostno lestvico in določite pet najnujnejših večjih posegov in deset manjših.

Svojim željam nato nadenite pravo stilsko preobleko, tako da izberete slog, v katerem se počutite najbolj naravno (ne zaupajte le modnim trendom).

Za lažjo odločitev smo za vas pripravili nekaj primerov interierjev. Pri katerem se vam najbolj naježi koža?

Fotogalerija
1 / 5

Kakšen je vaš proračun?

Tudi če vaše želje presegajo vaš trenutni proračun, brez skrbi. Preverite jesensko ponudbo banke SKB, kjer vam ponujajo stanovanjski kredit po super obrestnih merah in s polovičnimi stroški odobritve.

Stanovanjski kredit pri banki SKB lahko koristite tako za obnovo kot za nakup ali gradnjo.

Najemite mojstra, vrednega zaupanja

Obnove se lotite preudarno in s pomočjo strokovnjaka, ki vam bo zagotovil tako načrtovanje kot izvedbo. Vnaprej se dogovorite tako za stroške kot za svoje končne želje. Bodite natančni pri časovnih omejitvah, saj ne želite, da bi se dela po nepotrebnem zavlekla za več tednov.

Sodelujte pri načrtovanju in že vnaprej natančno izrazite svoja pričakovanja. Bodite aktivni pri izbiri materialov in določanju barv, ki bodo opredeljevale vaše prostore.

Hitri triki, s katerimi bo vaše stanovanje videti kot novo

Stanovanje | Foto:

Velike posege prepustite strokovnjakom, sami pa lahko pripomorete k majhnim spremembam, ki bodo tudi z dodatki vaš interjer povzdignile na višjo raven.

Barve ali tapete? V naše domove se vračajo tapete, ki so že močno vplivale na bivalno okolje pred tridesetimi leti. Danes se vračajo z novimi materiali in lažjim načinom lepljenja.

Tapete lahko kombinirate s pobarvanimi stenami v bližini, z njimi lahko popestrite samo eno steno v prostoru ali kar vso sobo.

Blazine: ni treba, da se znebite starega kavča, ki se vam zdi že nekoliko dolgočasen. Poživite ga s pisanimi blazinami in odejami. Namig: letos so v modi etno vzorci.

Preproge in zavese: dekoracijo na kavču in stolih dopolnite s preprogami različnih velikosti in nepravilnih oblik, oknom pa privoščite preobleko z novimi zavesami.

Premaknite pohištvo: že nekaj premikov glavnih kosov pohištva lahko naredi veliko spremembo. Premaknite kavč k drugi steni, obrnite jedilno mizo in prestavite glavno posteljo v spalnici.

Okvirji: zapolnite stene z okvirji različnih velikosti. Bodite ustvarjalni in vanje ujemite najlepše spomine ali umetniška dela, ki so vam najbolj pri srcu ali takšna, ki najbolje dopolnjujejo zamišljeni slog.

Rastline: podarite svojemu domu malo več življenja. Okrasite ga z različnimi rastlinami. Postavite jih na police ali jih na svojevrsten način obesite s stene.

Luči: svetilke so lahko pravi modni dodatek za vsak vaš prostor. Vsaki sobi dodajo lahko svoj pečat in posebno toplino, zaradi katere bo bivanje v njej prav prijetno. Izberite jih preudarno in ne hitite.

Zlato pravilo opremljanja

Naj vas ne priganjata čas in želja po tem, da bi čim prej uredili stanovanje. Privoščite si nekaj tednov življenja brez dekorativnih dodatkov. Začutite vsak prostor posebej in izbirajte po navdihu in potrebah, ki se pojavijo skozi čas.

Zlato pravilo varnega bivanja: zavarujte svoj novi dom!

Kavč, stanovanje, družina | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Ne odlašajte in takoj poskrbite za brezskrbno bivanje v svojem domu. Ne dovolite si presenečenj, zato svoj dom ustrezno zavarujte.

Priporočamo premoženjsko zavarovanje PaketDom, ki ga v SKB ponujajo v sodelovanju z zavarovalnico GENERALI d.d..

Pri SKB vam poleg osnovnih bančnih storitev zelo hitro in preprosto uredijo tudi različne vrste zavarovanj. Njihov partner GENERALI bo namreč poskrbel, da se bo vaše življenje odvijalo z malo več brezskrbnosti.

S premoženjskim zavarovanjem PaketDom boste poskrbeli, da bo vaš dom zavarovan proti požarom, viharjem, toči, izlivu vode, lomu stekla ter dodatnimi elementarnimi nevarnostmi. Ob morebitni nesreči bo zavarovanje poskrbelo za najrazličnejše stroške, kot so stroški čiščenja in rušenja, stroški najema nadomestnega stanovanja in dodatni stroški zaradi izvajanja predpisov uradnih organov.

S premoženjskim zavarovanjem PaketDom lahko zavarujete opremo stanovanja za osebno uporabo in porabo, ki je v naseljeni ali nenaseljeni hiši, stanovanju, na podstrešju, v kleti ali garaži.

Zakaj morate izbrati PaketDom?

PaketDom ima številne prednosti:

  • zavarovanje na novo vrednost;
  • kritje škode zaradi neposrednega in/ali posrednega udara strele;
  • kritje stroškov najema nadomestnega stanovanja ter stroškov preklica osebnih dokumentov in pridobitve novih;
  • konkurenčna cena zavarovanja s številnimi dodatnimi popusti in ugodnostmi.

 | Foto:                                                    generali | Foto:

Ne spreglejte