Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
11.51

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča PasjaHrana.net

Natisni članek

nasvet veterinar mačke psi Hišni ljubljenčki PasjaHrana.net advertorial

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 11.51

2 meseca, 2 tedna

Kako preprečiti vnetje ušes pri psu?

Vsebino omogoča PasjaHrana.net
hišni ljubljenčki pes | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Lastniki si za hišne ljubljenčke želite le najboljše, a včasih je težko prepoznati zdravstvene težave, s katerimi se ti soočajo. Ena takšnih težav je vnetje ušes. Veliko psov namreč tega, da imajo težave z ušesi, ne pokaže. Nekateri se obnašajo popolnoma normalno, četudi se soočajo z že zelo močnim vnetjem. Zato je pomembno, da ob skrbi za njihovo higieno namenite posebno pozornost tudi sluhovodom. Vse potrebno za nego, prehrano in zdravje hišnih ljubljenčkov lahko najdete v spletni trgovini za male živali PasjaHrana.net, kjer vam lahko poleg izdelkov ponudijo tudi brezplačno svetovanje veterinarja.

Vnetje ušes je pri psih zelo pogosta zdravstvena težava. Najpogostejši sta vnetji zunanjega sluhovoda in srednjega ušesa. V veterinarskih ambulantah predstavlja vnetje pasjih ušes kar 15 odstotkov vseh težav, zaradi katerih lastniki psov iščejo veterinarsko pomoč.

Kaj povzroča vnetje ušes pri psih?

Zunanji sluhovod pri psih je zaradi svoje anatomije in mikroklimatskih pogojev idealno gojišče za razvoj glivic in bakterij. Vzrokov je veliko: alergije, zunanji zajedavci, vlaga, dlake, ušesno maslo, semena trav in drugi tujki, umazanija ter avtoimunske bolezni. Ti dejavniki porušijo ravnovesje v ušesni mikroflori, s čimer se začnejo razraščati patogene bakterije in glivice.

hišni ljubljenčki pes | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Znaki, ki lahko nakazujejo na vnetje ušes:

  • stresanje z glavo,
  • praskanje po ušesih in glavi,
  • pordelost ušes,
  • občutljivost na dotik v predelu uhljev,
  • spremenjen in neprijeten vonj iz ušesa,
  • lahko se pojavi tudi izcedek ter
  • pojav krast okrog uhljev.

Delujte preventivno in preprečite razvoj vnetja ušes

Jasno je, da za svoje kosmatinčke želite le najboljše, pa naj si gre za hrano, higienske pripomočke, igrače ali zdravje. Vse to na enem mestu združuje spletna trgovina PasjaHrana.net, kjer vam lahko poleg velike izbire kakovostnih izdelkov za male živali vsak dan ponudijo tudi strokovno veterinarsko svetovanje.  

hišni ljubljenčki pes | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Pri psih, ki so poleti veliko v vodi, se potapljajo z glavo, je nujno, da po plavanju sluhovode osušite, najboljše pa je, da vanje aplicirate prašek za pasja ušesa, ki nase veže vlago, in tako preprečuje vnetja.

Vsaj dvakrat na mesec oziroma pogosteje pri psih, ki imajo ponavljajoča se vnetja ušes. Za čiščenje nikoli ne uporabljajte palčk za ušesa, pač pa čistilne raztopine. Izbrano raztopino nalijete v sluhovod, ki ga nato masirate eno minuto, da tekočina steče navzdol. Šele potem dovolite, da si pes otrese glavo. Ker bo tekočina skupaj z ušesnim maslom in umazanijo letela naokoli, ta postopek opravite zunaj. Preostanek izločka, ki je pritekel iz sluhovoda, obrišite s kosom vate, a le tako globoko, kot lahko sežete s prstom.

Klara Krek, dr. vet. med, vodja spletne trgovine PasjaHrana.net | Foto: PasjaHrana.net Klara Krek, dr. vet. med, vodja spletne trgovine PasjaHrana.net Foto: PasjaHrana.net Spletna trgovina PasjaHrana.net, ki je več kot le trgovina

PasjaHrana.net je več kot spletna trgovina. Vodi jo namreč strokovno usposobljen kader − doktorji veterinarske medicine. Kupci lahko v tej spletni trgovini poleg kakovostnih izdelkov kadarkoli povprašajo za strokovni nasvet kar enega izmed tam delujočih veterinarjev, ki so dosegljivi vsak dan. Pomagajo vam lahko pri izbiri hrane, prehranskih dopolnil in opreme za male živali.

V njihovi ponudbi boste našli le najboljše izdelke za oskrbo psov, mačk, malih glodavcev, kuncev in ptic. Kot strokovnjaki za male živali sledijo trendom, v ponudbo pa dodajajo le skrbno izbrane izdelke, v katere verjamejo in jim tudi sami zaupajo. Trenutno lahko na njihovi spletni strani izbirate že med več kot 4.500 izdelki.

Strokovna pomoč veterinarja

Obisk spletne trgovine PasjaHrana.net vam bo prinesel več kot le možnost izbire in naročila kakovostnih izdelkov za ljubljenčka. Na njihovi spletni strani boste našli seznam veterinarjev, ki so na voljo za strokovno pomoč. Svetujejo vam lahko prek elektronske pošte ali telefona, in to vsak dan.

Kako stopite v stik z veterinarjem spletne trgovine PasjaHrana.net?

Za strokovno pomoč je skupina veterinarjev dosegljiva vsak dan:

E-mail: info@pasjahrana.net

Telefon: 031 420 506

hišni ljubljenčki maček | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Z nakupom do popustov

Ker je za ustanovitelje spletne trgovine PasjHrana.net zadovoljstvo strank na prvem mestu, imajo kupci možnost uporabniku prijazne spletne registracije in zbiranja pasjih točk, kot so poimenovali svoje točke zvestobe.

Pasje točke se seštevajo z vsakim nakupom. Za en porabljen evro prejmete eno pasjo točko. Redni kupci lahko za vsak porabljen evro prejmejo tudi več kot eno pasjo točko. Skladno z lestvico zvestobe lahko za vsak porabljen evro prejmete od ene pa do 1,4 pasje točke. Točke lahko unovčite, ko jih zberete več kot 40. Za vsakih 40 pasjih točk prejmete en evro popusta.

Dodatnih 40 pasjih točk boste prejeli tudi ob registraciji ter ob rojstnem dnevu svojega hišnega ljubljenčka.

Hitra dostava kakovostnih izdelkov za male živali

hišni ljubljenčki skobčevka | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

V spletni trgovini PasjaHrana.net lahko izbirate med široko ponudbo hrane, prehranskih dodatkov, različnih pripomočkov, opreme in  igrač za male živali. Ponudba je vedno večja, v prvi vrsti pa tudi izredno kakovostna, saj je izbira kakovostnih izdelkov najboljša naložba za zdravje in dolgo življenje vaših ljubljenčkov.

Ker smo dandanes vedno v stiski s časom, so v spletni trgovini PasjaHrana.net poskrbeli tudi za hitro dostavo naročenih izdelkov. Ta je brezplačna že ob nakupu nad 38 evrov.

Preverite ponudbo kakovostnih izdelkov za male živali ali pokličite za nasvet veterinarja:

Spletna stran: https://www.pasjahrana.net/

E-mail: info@pasjahrana.net

Telefon: 031 420 506

Instagram

Facebook

Ne spreglejte