Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Nedelja,
4. 12. 2016,
12.03

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

sproščanje dopust oddih počitnice prazniki prazniki

Nedelja, 4. 12. 2016, 12.03

6 let, 1 mesec

Kako najbolje izkoristiti dopust, če ostanete doma

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
dom, sproščanje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ste že opazili, da se včasih z oddiha v tujini vrnete še bolj utrujeni kot pred odhodom? Energijo so vam seveda pobrale drugačne, prijetnejše stvari, a baterije so še vedno prazne.

Zato je priporočljivo in morda tudi zdravo, da dopust občasno vključuje zgolj oddih in sproščanje v udobju vašega doma. A da ne bo dolgočasno, temveč vseeno zanimivo, si naredite mini načrt.

Ne pozabite na še en velik plus (prvi vključuje polne baterije): prihranek pri letalski karti in nastanitvi v hotelu.

Dopustovanje v domačem kraju ima slab sloves, saj naj ne bi vključeval avantur, zanimivih odkritij in eksotike. A po krivici. Tudi oddih doma je lahko lep, zanimiv in drugačen.

Kdaj ste nazadnje v miru spili kavo doma? Dodajte svoje najljubše piškote in odmislite skrbi. | Foto: Thinkstock Kdaj ste nazadnje v miru spili kavo doma? Dodajte svoje najljubše piškote in odmislite skrbi. Foto: Thinkstock

Poslovite se od rutine

Oddih doma naj bo podoben oddihu v drugem kraju, kar pomeni, da čiščenje in pospravljanje odpadeta. Za to poskrbite že prej. Če si sicer nikoli ne privoščite zajtrka v postelji, je zdaj pravi čas za to. Dom spremenite v luksuzni apartma, pripravite si dišečo kopel s svečkami, gurmansko večerjo in vse, za kar ob običajnih dneh nimate časa.

Služba bo počakala. Med dopustovanjem doma naj bo vaše delo peka slastnih dobrot. | Foto: Thinkstock Služba bo počakala. Med dopustovanjem doma naj bo vaše delo peka slastnih dobrot. Foto: Thinkstock

Pozabite na delo

Ne odgovarjajte na elektronska sporočila in ne sprejemajte službenih klicev. Delo bo že počakalo, navsezadnje ste na dopustu! Mobilnik uporabljajte samo za fotografiranje in pošiljanje sporočil prijateljem - za zabavne stvari.

Privoščite si slastne obroke

Ste že spoznali najnovejše restavracije v bližini vašega doma? Zdaj je čas za mini gurmanske izlete po domačem kraju. En dan si privoščite slasten zajtrk, naslednji kosilo in nato še večerjo. Morda boste spoznali, kako slastno hrano pripravljajo v vaši bližini.

Mmm, palačinke v novem lokalu, iz katerega vedno tako omamno diši ... | Foto: Thinkstock Mmm, palačinke v novem lokalu, iz katerega vedno tako omamno diši ... Foto: Thinkstock

Sprehodite se po poteh šolskih ekskurzij

Mislite, da veste vse o kulturi domačega kraja? Preverite znanje tako, da se pridružite skupini turistov. Obiščite muzej, v katerega niste stopili že od šolskih dni, sprehodite se po botaničnem vrtu ali se odpravite na kakšen izlet, ki tuje turiste vedno prepričajo, vas pa še niso.

Privoščite si malce več

Ker boste ostali doma, boste precej prihranili. Zato si brez slabe vesti privoščite večerjo v tisti fini restavraciji, ki vas mika že nekaj časa. Brez enakega občutka krivde si oglejte še kakšno predstavo. Morda se ravno v tistih dneh odvija dober koncert?

Knjiga, kava in mucek. Vir pozitivne energije. | Foto: Thinkstock Knjiga, kava in mucek. Vir pozitivne energije. Foto: Thinkstock

Nadoknadite branje svojih najljubših knjig

Med delovnim tednom je branje velikokrat zanemarjeno. Knjiga pride na vrsto šele zvečer, ko gre energija že h koncu, in pravzaprav ne dobi naše polne pozornosti. Med oddihom doma pa lahko berete ure in ure ter se potopite v povsem drug svet. Z najljubšim toplim napitkom in kosmato kepo ob strani.

Save

Ne spreglejte