Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 8. 2022,
7.10

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

DOM24 D.O.O. otroška soba pohištvo PR članek

Četrtek, 4. 8. 2022, 7.10

1 leto, 9 mesecev

Izberite najlepše pohištvo za otroško sobo

Oglasno sporočilo

Opremljanje otroške sobe je eno najljubših opravil številnih staršev. Moderno in prilagodljivo pohištvo za otroško sobo nam dandanes omogoča, da ga kupimo v kompletu, ali pa prostor z malce domišljije opremite sami. Poleg vsega prikupnega in uporabnega otroškega pohištva pa zna biti opremljanje sobe kar velik zalogaj, zato je dobro vedeti nekaj nekaj praktičnih stvari.

Dom24_RENE | Foto:

Otroška postelja naj bo udobna

Otroška postelja je eden najpomembnejših kosov pohištva v otroški sobi. Kakovost spanca je za otroke zelo pomembna, zato mora ta biti dovolj velika ter imeti primerno in kakovostno ležišče. Standardne mere za otroške postelje so 90x200 cm, nekateri se odločijo tudi za večje, 120x200 cm. Posteljo v sobi vedno pozicionirajte tja, ker je najmanj dnevne svetlobe in kjer ni prepiha.

Dom24_2010001158271_1 | Foto:

Poleg različnih velikosti vam je na voljo tudi neskončno veliko oblik otroške postelje. Poleg klasičnih lahko izberete takšne z izvlečnimi predali ali izvlečnim dodatnim ležiščem, postelje z okvirjem v obliki hišk ali šotorov ali komplete otroškega pohištva, kjer so postelja, omara in pisalna miza v enem sestavu. Za malčke, ki si delijo sobo, pa so še vedno najbolj priljubljene dvonadstropne postelje, s katerimi si lahko ustvarijo svoje kraljestvo.

Omara ali komoda za shranjevanje oblačil in igrač

Poleg postelje je pomembna tudi otroška omara, kamor boste shranjevali vsa oblačila in igrače. Otroški predalniki in omare so odličen način, kako čim več stvari pospraviti in skriti očem, zato naj bodo velike, prostorne in visoke. Če nimate veliko prostora, pa lahko shranjevalni prostor kompenzirate z komodami in predalniki. Omare pa niso primerne samo za shranjevanje oblačil, temveč tudi za shranjevanje igrač, rekvizitov, posteljnine ipd.

Dom24_1_79 | Foto:

Otroška pisalna miza

Tudi če malčki še ne hodijo v šolo, pri opremljanju sobe med otroško pohištvo predvidite prostor za pisalno mizo. To lahko postavite tudi že prej in služi kot kotiček za ustvarjanje, branje in poslušanje pravljic. Otroške pisalne mize so lahko manjše, bodo pa naj ergonomske in udobne. Prostor pod njimi lahko izkoristite za otroški predalnik, ki služi kot dodatni shranjevalni prostor. 

Igralni kotiček

Igralni kotiček je za otroka najpomembnejši del v njegovi sobi in tudi drugače je izjemnega pomena. Ker bodo v njem preživeli veliko časa, ga umestite nekam, kjer je veliko dnevne svetlobe. Z igračami, mizicami in stolčki ga naredite prijetnega in udobnega, za varnost pa poskrbite z mehkimi podlogami in blazinami.

Dom24_Zarja | Foto:

Preostalo otroško pohištvo

Otroška soba je otroško kraljestvo, zato je pomembno, da jo opremite po okusu otroka. Dovolite mu, da sam pomaga pri izbiri pohištva, barv in dodatkov. Za udobje in prijetno počutje uporabite tudi nepogrešljivo preostalo otroško pohištvo, kot so kakovostna posteljnina, senčniki, preproge in podlage, stoli za branje in poslušanje pravljic, poličniki, dodatki, slike ipd.

Naročnik oglasnega sporočila je DOM24, D. O. O.

Ne spreglejte