Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 12. 2008,
9.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 16. 12. 2008, 9.42

8 let

Darila naredite doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če ste se letos odločili, da boste malce prihranili pri prazničnih darilih, je tole prava stran za vas.

Je že tako, da so prazniki postali tudi prava zlata jama za trgovce in jama brez dna za potrošnike. Seveda se lahko tudi izognete nori potrošnji in podarite nekaj, kar prihaja iz srca in v kar vložite nekaj svojega truda. Na preizkušnji je tudi vaša iznajdljivost. Zdaj je pravi čas, da naredite svoja srčna darila. Mmmm, slastni zalogajčki Med prazniki se seveda dobro je in nikoli ne boste zgrešili, če boste podarili hrano. Seveda je zaželeno, da ste čim izvirnejši. Doma narejena čokolada, obogatena z najrazličnejšim suhim sadjem in začimbami, lahko pritegne bistveno več pozornosti kot kupljena; enako velja za piškote, praline, pecivo ...

Lahko se osredotočite na stvari, ki bodo uporabne vse leto, na primer paradižnikove omake za špagete, ki jim dodate različne začimbe. Tudi izbor različnih eksotičnih začimb je lahko dragoceno darilce. Preprosto jih dajte v majhne celofanaste vrečke ali v majhne steklene lončke in jih okrasite z napisom imena začimbe in jedi, v katerih se uporablja. Doma narejeni likerji se tudi priležejo v hladnih zimskih večerih. Potrebujete samo še nekaj okrasnih nalepk ali kakšno ročno poslikano steklenico in darilo je pripravljeno.

Da bo dom še lepši

Za tiste, ki se radi lotite novih izzivov, je to prava priložnost. Lahko naredite sveče, v katere stresete posušeno sadje in cvetje ali školjke, ki ste jih poleti nabrali na plaži. Svojemu darilu dajte poseben pomen in uporabite domišljijo. Imate prijateljico, ki obožuje žajbelj ali kakšno drugo začimbo? Naredite ji milo z njeno najljubšo začimbo. Prav tako lahko doma naredite potpuri za med oblačila. Pručke ali stari stoli kar kličejo po restavratorstvu in s poslikavami boste naredili pravi unikat. Tudi doma narejena blazina bo priklicala nasmeh na obraz.

Lastna umetnina

Včasih je šopek ali božični aranžma zelo lepa gesta, če imate umetniško žilico in veste, da so obdarovancu všeč vaša dela. Drugače pa pustite domišljiji prosto pot. Osebna darila so najboljša – majhen album s fotografijami obdarovanca ali skupnih dogodkov, ki jih opremite s podnapisi ali citati, lahko čisto očara obdarjenca. Prav tako bodo vedno opazni poslikano steklo, doma narejene šatulje in okvirji z lepo fotografijo … Če ste bolj literarno ustvarjalni, napišite pesem ali zabavno zgodbico, v kateri nastopa obdarovanec, in jo podarite. Doma narejen nakit bo razveselil marsikatero damo, tako da kar veselo na delo, da bodo uhančki, zapestnice in ogrlice našli srečno lastnico. Tudi ročno poslikano blago ali svila sta lahko prava umetnina.

Podarite čas

Čas je denar, ne? In če bi komu radi poklonili svoj čas, potem imate krasno priložnost. Preprosto naredite kupone in napišite, kako boste z obdarovancem preživeli popoldne, večer ali ves dan. Lahko ga povabite na osvojitev kakšnega vršaca z obljubo ričeta v planinski koči, lahko mu obljubite turo po božičnih stojnicah in pokušino kuhanega vina … Vaše možnosti so res neomejene in gotovo boste našli pravo.

Ne spreglejte