Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2015,
11.47

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

advertorial čistilna naprava

Sreda, 9. 9. 2015, 11.47

2 meseca, 1 teden

Čistilna naprava, ki čisti eko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Naj narava poskrbi za vašo čisto vodo. Odločite se za vgradnjo biološke čistilne naprave, ki za odpadne vode poskrbi v skladu z naravnimi načeli.

Nimate javne kanalizacije?

Lastniki objektov, ki niso povezani z javno kanalizacijo, morajo sami poskrbeti za odvajanje in čiščenje gospodinjskih odpadnih voda. Nova zakonodaja s področja odvajanja gospodinjskih odpadnih komunalnih voda v javno kanalizacijo ureditev te problematike napoveduje do konca leta 2017.

Najboljša rešitev je vgradnja biološke čistilne naprave. S tem boste ohranjali vodne vire, hkrati pa se boste izognili stalno rastočim cenam komunalnih storitev. Lastniki čistilnih naprav bodo oproščeni tudi plačila taks za obremenjevanje okolja do 90 odstotkov in s tem kar precej prihranili na stroških.

Za kakšno čistilno napravo se odločiti?

Če čistilno napravo izberete premišljeno, bo njena življenjska doba trajala več desetletij. Mnogo kupcev naredi napako, ko pri nakupu želijo nekaj privarčevati, resnica pa je, da se na dolgi nakup kakovostnejše naprave veliko bolj obrestuje.

Pri nakupu mislite na okolje, zato izberite takšno čistilno napravo, ki bo končala nevarne izpuste odpadne vode v naravo. Odločite se za biološko čistilno napravo in rešite težavo odpadne vode. S tem boste hkrati zadovoljili zakonodaji, ki zapoveduje odgovorno ravnanje do okolja.

Pametna in naravi prijazna izbira: ekološka čistilna naprava

Odlična izbira na trgu je biološka čistilna naprava H2E, ki že pri transportu in montaži dosega visoke standarde ekologije. Ohišje čistilne naprave H2E s posebno vgradnjo za večje obremenitve in povezovalne poti prenese tudi do 40-tonsko obremenitev. Je dobro odporno proti kemičnim agresivnostim, UV-žarkom in različnim temperaturnim spremembam. Ohišje je tudi 100-odstotno vodotesno in primerno za vgradnjo v tla.

Narava bo praktično sama očistila vodo

Biološka čistilna naprava H2E je naprava nove generacije, ki je v celoti patentirana po zahtevanem evropskem standardu. Naprava predstavlja enega redkih proizvodov, ki je prodajne uspehe dosegel že po vsem svetu.

Za koga je čistilna naprava H2E primerna?

Biološka čistilna naprava H2E je primerna za vsakogar, od ene populacijske enote do gosteje poseljenih območij. Zagotavlja zavezanost biološkim standardom bivanja.

Minimalni stroški uporabe

Biološka čistilna naprava H2E je izdelana iz polietilena in inoxa, za svoje delovanje pa ne potrebuje električne energije, zato so stroški vzdrževanja minimalni. Vzdržujete jo zgolj z biopreparatom, ki ga lahko uporabljate tudi v drugih čistilnih napravah ali greznicah. S pravilnim odmerjanjem preparata se lahko izognete nastajanju organskega blata.

Nekaj napotkov pri uporabi čistilne naprave

V čistilno napravo ne spadajo:

- deževnica (več kot pet odstotkov), - podtalnica, - staljen sneg ali led, - kisline in močni lugi, - soli v večjih koncentracijah, - gnojnica, - močni strupi, umetna gnojila, - olja in masti, - topila, kot so bencin, topila za barve, - snovi, ki povzročajo močan smrad, - higienski odpadki, - tekstil, - radioaktivne snovi, npr. iz zdravstvenih domov, bolnišnic, - voda iz bazenov, džakuzijev, - šopi las, - odpadne barve, barvila. - ostanki hrane.

Ne spreglejte