Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 11. 2016,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial jesen gotovinski kredit Banka SKB

Torek, 8. 11. 2016, 7.00

2 meseca, 2 tedna

Boste kos stroškom, ki jih prinaša pozna jesen?

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock

jesen listje dekoracija par narava | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Jeseni nas poleg rednih gospodinjskih izdatkov po žepu udarijo stroški šolskih potrebščin, jesensko-zimske kolekcije oblačil in obutve, nakup energenta za zimo in še kaj nujnega, recimo menjava pnevmatik.

Sestavljanje družinskega proračuna se skozi leto prilagaja različnih potrebam družinskih članov in sezonskim trendom.

Pred začetkom šolskega leta nas po žepu udari nakup šolskih potrebščin in oblačil ter obutve za novo šolsko leto. Ko imamo to za seboj, moramo pregledati, kako je z zimsko garderobo. To je še posebej aktualno pri družinah z manjšimi otroki, saj vsako leto potrebujejo nov komplet toplih oblačil in rekvizitov za zimske radosti. Kadar je sreča na naši strani, kakšno stvar podedujemo, sicer pa je prihod zime precejšnje breme za našo denarnico.

jesen listje dekoracija par narava | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Skrb je odveč

Ni treba, da nam skrb, kako bomo zmogli, odvzame veselje nad čarobnim letnim časom, ki prihaja.

Pri banki SKB je do konca novembra na voljo ugoden jesenski gotovinski kredit, ki nam bo pomagal, da bomo lažje uživali v čarobnih mesecih, ki prihajajo.

Najprej šola, potem veselje

Ko odkljukamo nakupe šolskih potrebščin, si lahko oddahnemo le za kratek čas. Vsak otrok za novo šolsko leto v povprečju potrebuje za 200 evrov šolskih pripomočkov in potrebščin.Ker otroke vedno zanimajo različne dejavnosti, so starši tudi pred izzivom, katero dejavnost izbrati glede na mesečne stroške – članarine, vpisnine, vadnine in nakup športne opreme.

jesen listje dekoracija par narava | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ste glasbena družina? V tem primeru tudi pouk igranja glasbila predstavlja pomemben delež letnih izdatkov, še posebej če je treba malega glasbenika opremiti z glasbilom, ki stane od deset evrov za prvo blok flavto do osem tisoč evrov za prečno flavto.

Kaj potrebujemo pozimi?

zima družina veselje narava | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ste smučarski navdušenci? Za nakup povprečne smučarske opreme za otroke, ki jo bodo prerasli že v dveh sezonah, lahko odštejemo od 200 do 300 evrov, kar je za štiričlansko družino velik strošek.

Vas preveč zebe? Če se ogrevamo na elektriko, bomo vsako leto porabili približno 2.000 evrov za ogrevanje, če je naš energent kurilno olje, bo družina v povprečni hiši zanj plačala 1.200 evrov. Če se ogrevamo na pelete, bo strošek znašal približno tisoč evrov.

Zima prinaša svoje radosti in skrbi. Vsako gospodinjstvo si je moralo lani od letnih prihodkov odtrgati kar 2.500 evrov za stroške stanovanja, vode, električne energije, plina in drugega goriva, kar je kar 13 odstotkov vseh izdatkov.

Polovica vseh prihodkov gre za dom in hrano

par tablica dom | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Povprečno slovensko gospodinjstvo je za življenjske potrebščine lani namenilo skoraj 17.400 evrov – to je 1.400 evrov na mesec. Od tega je bilo na leto skoraj 2.700 evrov namenjenih hrani in brezalkoholnim pijačam. Kar polovico gospodinjskih stroškov predstavljajo izdatki za prevoz, hrano in brezalkoholne pijače ter stanovanje.

Struktura izdatkov gospodinjstev lani (vir: SURS):

stroški gospodinjstev | Foto: surs Foto: surs

Namesto skrbi raje izberimo majhne radosti

jesen listje dekoracija par narava | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Če nas preveč skrbi, kako bomo poravnali letošnje račune, ki nas čakajo pred zimo, si raje zamislimo, s čim se bomo pocrkljali, da bomo v prelepi jeseni zares uživali.

Drobni trenutki nam lahko neizmerno polepšajo dan, zato si privoščimo peko slastnih piškotov, sveže pečen kostanj, domače kakije, sprehod po jesenskem listju in ogled romantičnega filma. Za razkošno vzdušje okrasite svoj dom z dekoracijo iz jesenskega listja.

jesen listje dekoracija par narava | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Gotovinski kredit za jesenske in zimske radosti

Zdaj imate enkratno priložnost za zelo ugoden jesenski gotovinski kredit, ki je najhitrejša pot do denarja v zelo kratkem času. Izkoristite jo do 30. 11. 2016!

Vsem, ki imajo v SKB odprt Standardni, Zlati, Prestige ali Pokojninski osebni račun in nanj prejemajo svoje redne prihodke ali pa bodo to storili v času akcije, poleg ugodne fiksne ali spremenljive obrestne mere ob najemu gotovinskega kredita podarijo znižane stroške odobritve kredita za 25 odstotkov.

jesen listje dekoracija par narava | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Primer izračuna za pet tisoč evrov gotovinskega kredita s fiksno obrestno mero

  • doba odplačila: 36 mesecev
  • fiksna obrestna mera: 4,80 %
  • skupna obrestna mera: 4,80 %
  • efektivna obrestna mera (EOM): 7,98 %
  • mesečna obveznost: 149,41 EUR
  • strošek odobritve kredita: 63,75 EUR
  • skupni stroški kredita: 607,40 EUR
  • skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec: 5.607,40 EUR

Informativni izračun kredita upošteva:

  • Izračun je narejen za kreditojemalca, ki plačo že prejema v SKB ali v SKB odpre Standardni osebni račun in nanj začne prejemati svoje prihodke.
  • Referenčna obrestna mera je trimesečni Euribor in na dan 5. 9. 2016 znaša –0,299 %. Če je referenčna obrestna mera negativna, velja, da znaša 0,00 %.
  • Efektivna obrestna mera (EOM) je izračunana skladno z Zakonom o potrošniških kreditih. Vsebuje skupne stroške kredita, izražene kot letni odstotek zneska odobrenega kredita.
  • Mesečni strošek vodenja Standardnega računa znaša 2,20 EUR, strošek vodenja gotovinskega kredita do štirih let 2,40 EUR mesečno, nad štirimi leti pa 3,00 EUR mesečno.
  • Izračun EOM upošteva pogoje, veljavne na dan izračuna kredita, in črpanje kredita na dan izračuna. EOM se lahko spremeni, če se spremenijo referenčna obrestna mera, obrestni pribitek ali skupni stroški kredita oziroma je dinamika porabe kredita drugačna od predvidene.
  • Obrestna mera se lahko v času akcije spremeni.
  • V izračun EOM so vključeni stroški odobritve kredita, mesečni strošek vodenja kredita, mesečni strošek vodenja Standardnega osebnega računa in predvideni stroški obresti. V izračun niso vključeni stroški zavarovanja kredita prek zavarovalnice. Banka lahko skladno s poslovno politiko zahteva zavarovanje kredita prek zavarovalnice. V tem primeru se strošek zavarovanja obračuna po ceniku pogodbene zavarovalnice, banka pa ne bo zaračunala stroška vodenja kredita.
  • Izračuni so zgolj informativne narave in za banko niso obvezujoči. Banka odobrava kredite skladno s poslovno politiko.

Preberite še:

Dan, ko ne smemo pomisliti na debelino denarnice

Kako se lotiti popolne prenove doma?

Ne spreglejte