Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 4. 2013,
16.14

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

balkon terasa dom

Četrtek, 18. 4. 2013, 16.14

2 leti, 11 mesecev

Balkon, ki vam ga bo zavidal vsak!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Končno smo se poslovili od zime, zdaj pa lahko rečemo zbogom še vsej šari na balkonu. Naj bo še tako majhen, spremenimo ga lahko v sproščujočo oazo, prostor za druženje ali lenarjenje.

To sezono lahko proste trenutke namesto pred računalnikom preživite kar na domačem balkonu. Tam lahko preživljate zgodnja jutra in uživate v prebujanju dneva ob zajtrku na svežem zraku, z družino za mizo pojeste kosilo ali tam ob toplih večerih in svečkah posedite s kozarčkom vina. Sliši se čudovito, kajne? Kakšne pa so trenutne razmere na vašem balkonu? Je postal odlagališče nepotrebne šare, loncev z rožami, ki so že zdavnaj ovenele, mizica in stoli pa so prekriti z umazanijo?

Čas je, da se lotite urejanja balkona – z našimi namigi boste že ta konec tedna lahko nanj ponosno povabili prijatelje!

Pospravite

Neusmiljeno se lotite pospravljanja balkona. Smeti razvrstite med odpadke in jih odnesite do zbiralnikov. Športno opremo, čevlje in podobne predmete pospravite v klet ali omaro. Lonce z zemljo odnesite na prosto, zemljo in posušene rastline stresite v kompostnik, lonce pa operite in posušite.

Očistite

Ko ste naredili red in spraznili vse nepotrebno, je čas za pometanje. Da ne boste preveč prašili ali po nepotrebnem razjezili sosedov, balkonska tla najprej poškropite z vodo, nato pa jih pometite in poribajte.

Mizica in stoli

Če imate na balkonu mizico s stoli, preglejte, v kakšen stanju so kosi pohištva. Obrišite jih z mokro krpo, nato pa ocenite, ali vam bo garnitura še lahko služila. Lahko jo osvežite z lakom ali premazom, jo prebarvate v drugo barvo, na sedeže namestite pisane blazine, čez mizico pa pogrnite prt.

Zelena in cvetoča oaza

Balkon lahko postane prava cvetoča oaza, a najprej premislite, koliko časa boste lahko namenili skrbi za cvetje. Če vam nega rastlin ne gre od rok, lahko na balkon postavite lonce z zimzelenimi rastlinami, manjšimi grmi ali zelišči. Izkoristite široko ponudbo različnih loncev, ki jih lahko obesite na balkonsko ograjo ali pod strop, tako pa se tudi zaščitite pred radovednimi pogledi.

Pika na i – drobni dodatki

Za konec pa podobo balkona zaokrožite z dodatki, kot so sveče, lanterne, pogrinjki, pletene ali žičnate košare in podobno. Vse je odvisno od tega, kakšen je vaš slog – če vas navdihuje Provansa, izberite romantične cvetlične vzorce, šopke sivke in starinski videz, če pa ste minimalist, izberite pločevino, črno in sivo barvo.

Ne spreglejte