Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 4. 2017,
9.45

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Gorenjska banka

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial stanovanje stanovanjski kredit Gorenjska banka

Sobota, 22. 4. 2017, 9.45

2 meseca, 1 teden

Arhitekturni trik: kako opremiti manjše stanovanje?

Vsebino omogoča Gorenjska banka

Foto: Thinkstock

Stanovanje, dom, par | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ko zatisnete oči in si predstavljate, kako bi bilo videti stanovanje vaših sanj, kaj se vam najprej utrne v mislih? Majhno ljubko stanovanje, kjer je sicer malo prostora, ampak je vedno vse pri roki, ali večje prostorno stanovanje, ki je sicer nekoliko bolj udobno, vendar je hkrati tudi dražje?

Nakup in urejanje svojega doma je nedvomno eden najbolj vznemirljivih in težko pričakovanih dogodkov v našem življenju. Toda čeprav je v naših sanjah vse popolno in poteka po željah naših pričakovanj, je resnično življenje precej drugačno. Zaplete se že pri sami izbiri stanovanja: koliko kvadratnih metrov je dovolj za udobno bivanje in kako opremiti stanovanje, da bo praktično in toplo?

Preverite, kateri so trije glavni koraki za bivanje v manjšem stanovanju. Da se nikoli več ne boste počutili utesnjene ... | Foto: Preverite, kateri so trije glavni koraki za bivanje v manjšem stanovanju. Da se nikoli več ne boste počutili utesnjene ...

Prvi korak: koliko sob resnično potrebujete?

Čeprav smo še pred leti praviloma načrtovali bolj prostorna stanovanja, kjer nikoli ne zmanjka prostora in v katerih prav vsak najde sobo zase, se v zadnjih letih ta trend nekoliko spreminja. Po eni strani so te nove zahteve posledica spreminjajočega življenjskega sloga, pogosto pa so tudi rezultat finančne računice.

Ko boste načrtovali velikost svojega novega doma, ostanite v okvirjih svojih finančnih načrtov, predvsem pa dobro premislite, koliko prostora dejansko potrebujete.

Vprašanja za lažjo odločitev glede velikosti stanovanja

Koliko spalnic potrebujem?

Kako si lahko uredim spalnico v dnevni sobi in otrokom omogočim bolj udobno bivanje v svoji sobah?

Kakšni so stroški vzdrževanja dvosobnega ali štirisobnega stanovanja?

Res potrebujem veliko teraso ali je majhen balkon čisto dovolj?

Ali imam dovolj časa za pospravljanje 100 kvadratnih metrov površine?

Stanovanje, par | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Drugi korak: opremiti manjše stanovanje, da bo v njem živeti kot v velikem?

Bistvo udobnega in brezskrbnega bivanja se ne skriva v številu sob ali v kvadraturi. Bistvo se skriva v dobri razporeditvi in pametnih rešitvah interierja.

Da si boste lažje predstavljali, kako je videti stanovanje, v katerem je vse na svojem mestu, in kako je videti dom, v katerem vsak član družine najde svoj najljubši kotiček, smo vam pripravili nekaj namigov za opremo manjšega stanovanja.

#Ločite prostor subtilno

Čeprav nimate dovolj sten, da bi ločili posamezne bivalne dele stanovanja, jih lahko ločite s premišljenimi detajli.

Stanovanje | Foto: Kuhinjo lahko ločite od dnevnega prostora z manjšo mizo ali jedilnim pultom, lahko ste pa malo bolj drzni in naredite malo bolj ostro omejitev z modnimi zavesami ali prosojno steno.

Posamezne kotičke lahko ločite tudi z lončnicami ali manjšimi kosi pohištva, kot so tabureji, klubske mizice ali svetilke.

#Pomešajte vrstni red

Kje piše, da mora biti vse na tistem mestu kot običajno?

 | Foto: Če nimate prostora v kleti, lahko kolo postavite v dnevno sobo ali ga obesite kar na steno – moderno in urbano.

 | Foto: Če v majhno kopalnico nikakor ne morete spraviti svojega pralnega stroja, preverite, ali bo našel mesto v kuhinji. Ne veste, kam bi stlačili svojo zakonsko posteljo? Če imate premalo prostora, si raje privoščite raztegljivi kavč z dobro vzmetnico. Pa kaj, če raztegnjen seže vse tja do kuhinje? Saj med spanjem tako in tako ne morete kuhati.

#Pod stropom je še veliko prostora

Ne veste, kam bi z vsemi knjigami? Če je v knjižni omari zmanjkalo prostora, jih postavite višje. Postavite polico pod stropom, tam ga gotovo ne bo zmanjkalo. Sodobna in malo bolj drzna rešitev, ki bo nedvomno navdušila vaše obiskovalce.

Stanovanje | Foto: #Izbirajte svetle barve

Osnovna barva v majhnem stanovanju naj bo bela, ki jo lahko poljubno dopolnjujete s svojimi najljubšimi barvnimi odtenki. Odsvetujemo temnejšo izbiro pohištva. Bodite kreativni in vašemu stanovanju dodajte kanček poživljajoče barvne energije.

stanovanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

stanovanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Tretji korak: lažje do pravih prostorskih rešitev

Da boste lažje uresničili svoje sanje o popolnem stanovanju, skočite do najbližje poslovalnice Gorenjske banke, kjer so to pomlad pripravili posebno ugoden stanovanjski kredit s še nižjo obrestno mero.

Gorenjska banka | Foto:

Ugodnosti, ki jih ne smete spregledati:

30 let za odplačevanje kredita

Zelo konkurenčne obrestne mere

Življenjsko zavarovanje kreditojemalcev pri Zavarovalnici Triglav

Več kreditov znotraj družine le z enkratnimi stroški odobritve

Mesečna anuiteta v višini do 60 odstotkov plače oziroma pokojnine

Več informacij o ugodnem stanovanjskem kreditu pri Gorenjski banki lahko preberete tukaj.

 

Ne spreglejte