Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2012,
9.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 29. 6. 2012, 9.32

6 let, 6 mesecev

Arhitekturna svetovalnica: domači spa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kopalnica je brez večjih konstrukcijskih posegov postala občutno večja, v njej pa sta po novem tudi prha in savna.

Bralka se je z naslednjimi željami obrnila na strokovnjake iz Arhitekturne svetovalnice:

Vaš naslov sem našla na spletu in prosila bi vas za nasvet pri prenovi kopalnice v večstanovanjskem objektu. V prilogi vam pošiljam tloris zdajšnjega stanja kopalnice in sobe poleg. Prostor higiene bi želela povečati, saj bi vanj rada vključila tudi prho in savno. To bi storila na račun sobe poleg, ki se zdaj uporablja kot večnamenski prostor, pri čemer pa bi del tega še vedno moral ostati kot nekakšen utility (sušenje perila, likanje ...).

Kopalnica z več izzivi

Strokovne rešitve prenove kopalnice pojasnjuje Nina Juratovec iz Arhitekturne svetovalnice:

Vse več ljudi se odloča za nakup savne, s katero si želijo ustvariti svoj domači spa, pri čemer pa največkrat naletimo na premajhne prostore, saj v njih ni bilo predvidenega prostora tudi za savno.

V današnjem svetovanju smo majhni kopalnici na račun večnamenske sobe poleg dodali še želeni prho in savno. Tako smo lahko v prizidani del, kjer se prostor zniža, skrili tudi nizko in zaprto omaro. Ta omogoča dovolj prostora za shranjevanje brisač, kozmetike, pralnih detergentov in podobnega. Najpomembnejše pa je to, da smo vanjo poleg prhe "pospravili" tudi pralni stroj.

Po želji je omaro mogoče v celoti zapreti, lahko pa se z njo igramo ter iščemo ravnovesje med odprtimi in zaprtimi površinami. Prho smo postavili poleg omare, skupaj pa ustvarjata predprostor savne na nasprotni strani.

V prvem (obstoječem) delu kopalnice se prostor zdaj sprosti in odpre, s svetlimi barvami in primerno osvetlitvijo pa ga lahko optično še povečamo. Za piko na i smo na tla položili lesen tlak.

Kopalnica je brez večjih konstrukcijskih posegov občutno večja, pridobili smo veliko prostora za shranjevanje, hkrati pa je ostalo še vedno dovolj prostora za utility, ki je v sobi poleg. V njem je po novem tudi garderobna omara, ki je našla svoje mesto v niši poleg savne.

Ne spreglejte