Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2009,
13.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 8. 2009, 13.07

8 let

Anamarija Avbelj je razočarana nad švedsko modo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Ženske na Švedskem nimajo smisla za modo," se ni mogla upreti modni kritiki Anamarija Avbelj, Miss Universe 2008, ki se je pred nekaj dnevi vrnila s popotovanja po čudoviti Švedski.

Simpatična Anamarija in njen fant Jaka, sta se za letošnje počitnice odločila obiskati Švedsko, kjer sta preživela 15 nepozabnih dni. "Počitnikovala sva pri Jakovih sorodnikih tako, da sva imela pravi luksuz," nam z nasmeškom pove bivša misica. "Lahko rečem, da je bil že prvi vtis zelo pozitivno presenečenje. Ljudje so zelo prijazni, umirjeni in pripravjeni priskočiti na pomoč. Če vidijo, da si tujec, takoj pridejo do tebe in ti razložij,o kaj moraš napraviti," je z nami delila vtise Anamarija, ki je imela priložnost preizkusiti se v igri golfa.

Misica navdušena nad švedsko naravo Ker je Švedska dežela jezer, se je parček tudi veliko kopal: "Prvi teden smo se večinma kopali in z Jakovim bratrancem smo tudi šli z njihovo manjšo jahto po jezerih, ki so imela okoli 19-20 stopinj Celzija. Imajo zelo lepo in čudovito naravo. Zanimivo je to, da nimajo gora in njihova pokrajina izgleda kot pri nas Primorska," nam je zaupala misica in nadaljevala: "Drugi teden sva bila večinoma časa v sorodnikovi letni hiški ob jezeru v mestu Örebro, ki je približno 200 km oddaljen od Stockholma. Seveda smo si privoščili ogled tega mesta, ki je zelo ogromno in ponuja zelo veliko različnih aktivnosti in pogled v njihovo bogato zgodovino."

"Pravi raj za gobarja" Vsaka dežela pa ima poleg svoje kulture tudi svojo hrano. "Švedska hrana je večinoma sestavljena iz rib, rakcev in krompirja. Tako, da je njihova hrana zelo okusna. Jedo tudi dosti jedi iz gob. Zelo zanimivo se mi je pri tem zdelo, da ne nabirajo jurčkov in jih ne jedo. O, ja, pravi raj za gobarja."

"Zelo, zelo drage alkoholne pijače" Seveda pa Anamarija in Jaka nista pozabila na zabavo in sta okusila tudi njihovo nočno življenje, ki pa je po njunih besedah precej drago: "Po klubih dosti vrtijo evrovizijske pesmi. Kot je znano so res alkoholne pijače zelo zelo drage."

Potovanje na Švedsko je bilo za oba čudovita izkušnja, kmalu pa se Anamarija in njen Jaka pripravljata tudi na obisk morja.

Ne spreglejte