Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2013,
14.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

poroka nevesta poročni dan

Četrtek, 23. 5. 2013, 14.59

7 let, 12 mesecev

Poročna priča ali deklica za vse?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če ste pristali na vlogo poročne priče, potem vas v mesecih pred poroko čaka kar nekaj obveznosti. Prijetnih in vznemirljivih, pa tudi odgovornih. Kakšne so naloge poročne priče?

Kot so različni običaji pred poroko in kot se razlikujejo tudi sami poročni obredi, tako se tudi pričakovanja od poročnih prič razlikujejo od družine do družine, od kraja do kraja in od države do države. Ne glede na to, ali vas je za to prosila najboljša prijateljica, brat, sestrična ali mama – po prvih trenutkih vznemirjenja in veselja pride čas za resne pogovore in načrte.

Kaj nevesta ali ženin pričakujeta od vas? Če se boste v vlogi poročne priče znašli prvič ali pa ste skozi poročne priprave že kdaj šli ... pomembno je, da se z bodočo nevesto ali ženinom pogovorite, kaj od vas pričakuje. Bo to le podpis pred matičarjem ali si želi, da ste zraven skozi celotne priprave? To je seveda odvisno od vajinega odnosa. Najboljši prijatelji, bratje ali sestre so ponavadi tako povezani, da si brez skupnega vznemirjenja niti ne predstavljajo priprav, ki so, roko na srce, kdaj tudi naporne in težavne. Pogovor torej reši vse, zato nikar ne odlašajte z njim.

Finance, finance ... Poroka je sicer lep dogodek, obenem pa predstavlja kar velik finančni zalogaj. Pri nekaterih velja običaj, da si stroške poroke razdelijo starši ženina in neveste, drugi pari pa prisegajo na to, da bodo poroko in zabavo plačali sami, saj gre vendarle za korak v samostojno življenje. Če se boste po nasvete odpravili na splet, naj vas ne prestrašijo zapisi o tem, da morata priči kupiti prstana, plačati poročno potovanje in podobno ... Prstana sta precej intimna predmeta, zato naj si ju izbereta kar bodoča mladoporočenca sama, poročno potovanje pa velikokrat financirajo svatje, a celoten strošek ni na vas.

Druga priča naj bo vaš zaveznik Če druge poročne priče morda ne poznate, paru namignite, da bi jo radi srečali. Skupno srečanje je lahko lep uvod v priprave na poroko, to pa izkoristite tudi za to, da si s "sotrpinom" izmenjata telefonski številki. Tako bosta na tekočem z vsemi podrobnostmi, uskladila pa se bosta lahko tudi glede obveznosti. Nenazadnje bosta vidva (ali vidve) tista, ki bosta par spremljala do dneva D.

Dekliščina in fantovščina Seveda pa boste imeli kot poročna priča prste zraven tudi pri dekliščini ali fantovščini. Pri tem se, naskrivaj seveda, povežite še z drugimi bližnjimi prijatelji neveste oziroma ženina, brati ali sestrami, saj boste tako dobili najbolj objektivno sliko o tem, kakšno zabavo bi si želela in koga bi rada videla na zadnji zabavi v samskem stanu. Zabava naj bo polna domiselnih in humornih vložkov ter obujanja spominov, a pazite, da ne greste čez mejo dobrega okusa. Nenazadnje ste vi tisti, ki osebo, ki je v središču pozornosti, najbolje poznate.

Organizacija svatbe Lepo je, da takoj na začetku ponudite pomoč pri organizaciji svatbe oziroma tam, kjer bi potrebovali vašo pomoč. Vedeti dajte, da ste na razpolago, bodite pozorni in optimistični, saj se lahko zgodi, da bo nevesto ali ženina slej ko prej zagrabila panika. Nevesti in ženinu lahko svetujete pri izbiri poročne obleke (pri tem pa bodite še posebej iskreni in tenkočutni), pri izbiri dekoracije in podobnem. Vzemite si čas in upravičite zaupanje, ki vam ga je namenil bodoči mladoporočenec.

Ko pride dan D ... Ko bo šlo zares, ohranite mirno kri. Že zgodaj se odpravite na dom neveste ali ženina, bodite vedri, samozavestni in nasmejani. Pomagajte pri oblačenju, poskrbite, da bo vse na svojem mestu in da bo nevesta (ali ženin) imela vse, kar bi morda potrebovala čez dan. Če nevesta nima torbice, jo imejte vi, vanjo pa pospravite ličila za drobne popravke, vazelin za ustnice, majhno kremo za roke, robčke, kakšno tableto proti bolečinam ... in seveda prstana, če so ju dodelili vam. Ne pozabite pa tudi na denarnico, kajti prišla vam bo prav. Poskrbite, da bosta glavna igralca tistega dne videti brezhibno, popravite morebitne gube na obleki in jo/ga večkrat pohvalite. Pazite tudi na nevestin šopek. Predvsem pa se zabavajte, kajti noč bo še dolga!

Ne spreglejte