Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2013,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

poroka mladoporočenca

Nedelja, 26. 5. 2013, 11.42

8 let

Kaj je skupnega vsem dobrim porokam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poroke, ki ostanejo v spominu, so nekaj posebnega, pa ne samo zato, ker so bile razkošne. Svatje si zapomnijo veliko več kot to, koliko denarja so stale in kakšno obleko je nosila nevesta.

Imajo oseben pečat Ni pomembno, kako majhna ali velika je poroka, da bi gostje imeli občutek, da so na njej zaželeni in da njihova prisotnost šteje. Majhna pozornost, kot je zahvalni govor za vse, ki so prišli, naredi ogromno.

Gostom je udobno Če poročni obred traja dalj kot dvajset minut, je prav, da imajo svatje kam sesti, sploh tisti, ki iz takšnega ali drugačnega razloga ne morejo dolgo stati. Glede na prostor je treba poskrbeti za primerno temperaturo, da gostov ne zebe ali jim ni prevroče. Če se svatje selijo iz kraja v kraj – civilni obred na enem mestu, cerkven na drugem, poročno slavje na tretjem –, naj bo prevoz zanje urejen.

Dobro se jé Spodobi se, da na poroki ne manjka dobre hrane, predvsem pa, da je ne zmanjka, dokler zabava traja, ne glede na pozno uro noben svat ne bi smel iti lačen domov. Ko se ljudje spominjajo porok, se vedno spomnijo tudi na to, ali so dobro in obilno jedli, in nihče si ne želi, da bi se njegove poroke spominjali kot tiste, na kateri je krulilo v želodcu.

Dobro se pije Na porokah se neprestano nazdravlja, to je dejstvo. Da pijače, naj bo to sok ali vino, ne sme zmanjkati, je drugo dejstvo. Kot tretje pa si velja zapomniti, da pri izbiri pijače nikoli ne boste mogli ugoditi vsem okusom, vedno bo kdo kaj pogrešal, če se boste še tako trudili. Pomislite samo, da ob polnoči ne bo več tako pomembno, kaj kdo pije, ampak koliko je spil.

Zabava je prava Poroke so kljub pridihu spodobnosti namenjene zabavi, pošteni zabavi. Takšni, na kateri se gostje sprostijo in si dajo duška, takšni, na kateri se pleše in poje do jutranjih ur, takšni, po kateri se naslednji dan človek prime za glavo – z nasmeškom.

Glasba naj bo Na dobri poroki se vselej pleše, pri čemer je vedno najzabavnejši tisti del, ko se "ta mladi" zavrtijo ob Avsenikih, "ta stari" pa začnejo noreti na Siddharto. Nekje na sredini vsi plešejo na vse, proti koncu pa so na plesišču samo še legende.

Ljubezen zmaga Najbolj romantičen je gotovo spomin na dva, ki se imata rada. Lepo je videti poroko iz iskrene ljubezni, in kdor jo je vsaj enkrat doživel, lahko razume, zakaj se ljudje poročajo. Vsak zakon se sicer ne konča pravljično, a tistega lepega poročnega dne so vsi verjeli drugače.

Ne spreglejte