TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 7. 2012,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 20. 7. 2012, 14.26

8 let

Taylor Lautner: potomec ameriških Indijancev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kot Jacob iz Somraka, ki ga je izstrelil v orbito najbolj znanih hollywoodskih igralcev, ima tudi Taylor prednike pri ljudstvih Ottawa in Potawatomi.

Taylor Daniel Lautner je rojen 11. februarja 1991 v družini, ki ima nemške, nizozemske, francoske in indijanske korenine. V otroštvu se je ukvarjal z različnimi športi in večkrat zmagal na svetovnih pionirskih tekmovanjih v karateju.

Seznam športov, s katerimi se je Taylor ukvarjal in bil v njih precej uspešen, je vreden občudovanja: karate, bejzbol, različne borilne veščine, ameriški nogomet, treniral je tudi različne plese.

Prek svojega trenerja karateja, Michaela Chaturantabuta, ki je nekoč igral v filmu Power Rangers, je Taylor prišel v stik s svetom filma. Trener mu je svetoval, naj se preizkusi kot igralec.

Za časopis Rolling Stone je Taylor priznal, da je zaradi igralskih ambicij pogosto bil tarča svojih sovrstnikov, ti so ga zasmehovali in zmerjali, toda Taylor je z igralstvom nadaljeval.

Zaradi njegove filmske kariere se je družina Lautner iz Michigana preselila v Kalifornijo, Taylor je kmalu začel dobivati vloge v televizijskih oglasih in serijah.

Leta 2005 je dobil glavno vlogo v filmu The Adventures of Sharkboy and Lavagirl Roberta Rodrigueza. Istega leta je zaigral še v filmu Cheaper by the Dozen 2 Adama Shankmana, ki so ga razglasili za najslabši film leta. Tudi Sharkboy and Lavagirl je naletel na precej slabe kritike, a je bil Taylor vseeno nominiran za nagrado sklada mladih umetnikov za najboljšega mladega igralca leta 2006.

Dve leti po tem se je Taylorju ukazala življenjska priložnost. Producenti so začeli iskati igralce za film Somrak. Lautner ni poznal serije knjig o zaljubljenih vampirjih in njihovem prijatelju volkodlaku in se je avdicije udeležil na predlog svojega agenta. Na avdiciji je spoznal Kristen Stewart, ki je že bila izbrana za vlogo Belle Swan. Skupaj sta odigrala nekaj prizorov iz scenarija, Taylorjev nastop je prepričal filmsko ekipo in dobil je vlogo Jacoba Blacka.

Somrak je požel ogromen uspeh in mlade igralce, Roberta Pattinsona, Kristen Stewart in Taylorja Lautnerja, izstrelil med najbolje plačane igralce in najstniške idole.

Režiser Chris Weitz prvotno Lautnerja ni želel v vlogi Jacoba Blacka za nadaljevanje sage Somrak, v filmu Mlada luna Jacob Black doživi velike fizične spremembe in se spremeni v mišičastega in skoraj dva metra visokega volkodlaka, zato Weitz ni verjel, da bo vloga primerna za takrat komaj osemnajstletnega Lautnerja. Mladenič vloge ni želel izpustiti iz rok in je začel z napornimi treningi ter pridobil 13 kilogramov mišic. To je prepričalo režiserja in producentsko hišo Summit Entertainment, ki so Taylorju podaljšali pogodbo in vlogo Jacoba Blacka je imel priložnost ponoviti še v nadaljevanjih Somraka – v Mladi luni, Mrku in Jutranji zarji.

Postal je ljubljenec najstnic, večkrat je bil razglašen za najbolj seksi moškega, leta 2010 pa je bil najbolje plačani najstnik v Hollywoodu.

Zaigral je v filmih Valentinovo in Ugrabitev, kmalu bomo imeli priložnost videti, kako se je odrezal še v filmu Grown Ups 2, kjer igrajo Chris Rock, Adam Sandler, Steve Buscemi in Salma Hayek, ter v akcijskem filmu Tracers, v katerem se bo Taylor preizkusil v veščini parkour.

Lautner je glede svojega ljubezenskega življenja zelo diskreten, nekaj časa je bil v razmerju s country zvezdnico Taylor Swift in s Seleno Gomez. Igralec s starši, mlajšo sestro in maltežanom Roxyjem živi v Valencii v Kaliforniji. Za svoj uspeh je hvaležen prav družini, ki mu ves čas stoji ob strani.

"Vesel sem, da se moje življenje doma ni spremenilo. Še vedno odnašam smeti. Še vedno pomagam kositi pred hišo," je dejal dvajsetletni igralec.

Ne spreglejte