Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 2. 2022,
15.30

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

2

Natisni članek

zimske olimpijske igre Daniel Andre Tande Peking 2022 Peking 2022 zimske olimpijske igre Peking 2022 Johann Andre Forfang

Četrtek, 3. 2. 2022, 15.30

2 leti, 3 mesece

Norveška skakalca in koronavirus

Okužena Norvežana v novih težavah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

2

Daniel Andre Tande | Daniel Andre Tande je danes prejel prvi negativni rezultat PCR-testa. | Foto Guliverimage

Daniel Andre Tande je danes prejel prvi negativni rezultat PCR-testa.

Foto: Guliverimage

Okužbe z novim koronavirusom še naprej parajo živce norveškim smučarskim skakalcem. Potem ko sta se Daniel Andre Tande in Johann Andre Forfang borila z okužbo, so zdaj iz norveškega tabora prišle nove novice. Tande je bil namreč danes po dveh tednih od okužbe na testu prvič negativen, na drugi strani pa je Forfang, ki je bil v torek že negativen, spet pozitiven.

Koronavirus še naprej kvari načrte norveške olimpijske reprezentance. Danes je prvi negativen rezultat PCR-testa prejel Daniel Andre Tande, Johann Andre Forfang pa je bil po treningih v Oslu in Lillehammerju ponovno pozitivno. Zdaj tako že zagotovo velja, da se Forfang in Tande ne bosta udeležila tekme v Pekingu na srednji skakalnici, ki bo v nedeljo. Trenutni načrt Skandinavcev, ob predpostavki negativnih testov, je polet v Peking v ponedeljek ali torek.

Forfang, ki je pred štirimi leti postal olimpijski podprvak na srednji skakalnici, se je na odhod v Peking pripravljal že nekaj dni. 26-letnik je treniral v Holmenkollbakknu v Oslu in Lysgaardsbakknu v Lillehammerju, nato pa je bil spet pozitiven.

"Mislim, da je bil rezultat testa v sredo tik pod vrednostjo, da bi bil negativen. Bil je tako blizu negativnemu rezultatu, da je bilo že smešno," je dejal Forfang v intervjuju za Dagbladet. "Zavedam se, da se rezultat testa lahko spremeni. Pozitivni rezultat testa lahko imate še šest tednov po okužbi s koronavirusom," je še dejal norveški skakalec.

Bo Johann Andre Forfang lahko odpotoval v Peking? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Bo Johann Andre Forfang lahko odpotoval v Peking? Foto: Žiga Zupan/Sportida

Medtem je Tande po dveh tednih čakanja naposled le imel negativen izvid PCR-testa. Svetovni prvak v letenju 2018 je v sredo namreč opravil dva testa. Rezultat prvega testa je bil na meji, drugega pa je bil negativen. "Začutil sem veliko olajšanje," je dejal v izjavi za norveške medije.

Trenutno ima Norveška na Kitajskem le tri zdrave skakalce. To so Halvor Egner Granerud, Robert Johanssou in Marius Lindvik, ki so že v Pekingu. Ekipna tekma bo na sporedu 14. februarja. "Še nekaj dni je za trening na veliki skakalnici. Upam, da se bova lahko z Danielom odpravila v Peking," je še dejal Forfang. A zato bosta morala oba skakalca pred potovanjem na Kitajsko imeti štiri negativne teste, prvega že pet dni pred vkrcanjem na letalo.

Preberite še:

Daniel Andre Tande
Sportal Nov hud udarec za norveške skakalce
Daniel Andre Tande
Sportal Norveška bitka s časom
Peter Prevc olimpijske igre Peking
Sportal Peter Prevc na zadnjem treningu tretji, Kos tik za njim
Ne spreglejte