Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
10. 11. 2016,
11.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

skoki Gregor Schlierenzauer

Četrtek, 10. 11. 2016, 11.35

6 let, 6 mesecev

Zvezdnik skakalnega sveta proslavlja: spet je na skakalnici

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Foto: Sportida

Po 1. aprilu, ko je imel operacijo križnih kolenskih vezi, o avstrijskem skakalnem šampionu Gregorju Schlierenzauerju nismo veliko slišali. Zdaj od naših severnih sosedov prihaja novica, da že skače.

Gregor Schlierenzaur je v zadnjih letih preživljal težke trenutke. Potem ko je bil praktično nezaustavljiv, je padel v luknjo, iz katere je lezel počasi. Ko so vsi pričakovali, da se bo po skakalnem odmoru vrnil med najboljše, si je na smučanju poškodoval križne kolenske vezi.

Marca je sledila operacija, za njo pa daljša rehabilitacija. Ker športniki po tovrstnih poškodbah potrebujejo več kot pol leta časa, da se spet začnejo aktivno ukvarjati s športom, je bilo vprašanje časa, kdaj ga bomo spet videli na skakalnici.

Kot poročajo pri Tiroler Tageszeitung, se je Schlieri zadnje dni skrival na skakalnici v Hinzenbachu, a ker je skakalni zvezdnik, ni ostal neopažen.

Prve skoke po rehabilitaciji je opravil v torek. Naslednji korak je pregled pri dr. Wulfu Glötzerju, ki ga je operiral, saj Avstrijec noče ničesar prepustiti naključju.

V ponedeljek več odgovorov

Čez nekaj dni bo razkril načrte za prihodnjo sezono. | Foto: Čez nekaj dni bo razkril načrte za prihodnjo sezono. S 53 zmagami je še vedno daleč pred vsemi po številu zmag v svetovnem pokalu, v novi sezoni pa je njegov glavni cilj uspešen nastop na nordijskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju.

Kakšne načrte še ima za sezono, bo razkril v ponedeljek na novinarski konferenci. Na njej se bodo predstavili tudi člani avstrijske ekipe, ki bodo 25. novembra nastopili na uvodu v zimo v Kuusamu. V Avstriji se sprašujejo, ali bo na Finskem skakal tudi Schlieri, vendar je malo verjetno, da se bo v boj za točke podal že konec novembra.

Nekdaj prvi mož skokov najverjetneje ne bo tvegal ponovne poškodbe, saj bi rad izpilil formo pred vrnitvijo v karavano smučarskih skokov.

"Gregor dobro napreduje, vendar ga pred vrnitvijo v vrhunsko formo čaka še dolga pot," je dejal glavni trener avstrijske reprezentance Heinz Kuttin.

Ne spreglejte