Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
29. 9. 2011,
11.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc SZS

Četrtek, 29. 9. 2011, 11.11

8 let

Zveza predčasno uredila obveznosti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za Petrom Prevcem je zelo pestro poletje. Dokončal je srednjo šolo v Kranju, zavzeto pa se je pripravljal tudi na novo sezono. A pravi, da s poletnim delom ni najbolj zadovoljen.

Tako kot Robert Kranjec je tudi Peter Prevc zaključil s šolskimi obveznostmi, ki so ga čakale v septembru. Oba pa sta zaradi mature izpustila azijsko turnejo poletnega grand prixa, a nista v tem času prav nič zanemarjala skokov. "Šola se je iztekla po pričakovanjih, tako da sem vse obvezosti poravnal, kot sem si jih zastavil. Treningov nisem izpustil veliko - priprave junija ter tekme v Hakubi in Almatyju. Vendar sem ves ta čas redno delal na fizični pripravljenosti in pa skakal v Kranju oziroma v Beljaku. Nobenemu delu nisem posvečal posebne pozornosti, ampak smo trenirali vsa področja," je o zadnjem obdobju spregovoril Prevc.

Čeprav je v Hinterzartnu z devetim mestom izenačil najboljšo uvrstitev v grand prixu, pa s poletnim delom ni povsem zadovoljen. "Nekako mi je uspela ravno ta tekma v Hinterzartnu, sicer pa sem delal prevelike napake. Se pa vidi napredek v primerjavi z lanskim letom. S slabšimi skoki sem nekako uvrščen okoli istih mest kot lani z dobrimi," ocenjuje poletni del sezone 2011/12 najstarejši od bratov Prevc, ki je zadovoljen z delom novega trenerja: "Trening se ni veliko spremenil, res pa je, da sedaj kondicijske treninge opravljamo pod vodstvom atletskega trenerja Matjaža Polaka, s čimer smo vsi zadovoljni."

Do konca grand prixa sta še dve preizkušnji v Hinzenbachu ter Klingenthalu, Peter pa bo nastopil le na zaključku v Nemčiji, kjer pričakuje prave skoke. "Na treningih mi to včasih uspe in upam da mi bo tekmovalno vzdušje prineslo tisti dodatni zagon, da prikažem najboljše skoke," je za Sportal dejal Prevc, ki je bil izredno vesel dejstva, da je Smučarska zveza Slovenije uredila vse zaostale obveznosti, o katerih je bilo veliko govora pred začetkom poletja: "Poravnali so vse še pred napovedanim rokom, nad čimer sem kar malce pozitivno presenečen."

Ne spreglejte