Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 3. 2022,
17.31

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

10

Natisni članek

Fis Smučarska zveza Slovenije Maribor Zlata lisica

Torek, 29. 3. 2022, 17.31

2 leti, 1 mesec

Zlate lisice ne nameravajo vključiti v prve osnutke koledarja za prihodnjo sezono

Skrb vzbujajoče novice za Zlato lisico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

10

Zlata Lisica Maribor | Bo Maribor še gostil tekme Zlate lisice? | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Bo Maribor še gostil tekme Zlate lisice?

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

S Smučarske zveze Slovenije (SZS) so sporočili, da Mednarodna smučarska zveza (FIS) Zlate lisice zaradi številnih prestavitev v Kranjsko Goro ali celo odpovedi ne namerava vključiti v prve osnutke koledarja za prihodnjo sezono tekem FIS svetovnega pokala. Tako SZS kot ASK Branik Maribor in MO Maribor so se o problematiki konec preteklega tedna v Planici pogovarjali z generalnim sekretarjem FIS Michelom Vionom. Na to, kakšna bo usoda Zlate lisice, bo treba še počakati.

Sportal Nov udarec za Maribor, Zlate lisice spet ne bo na Pohorju

Pri SZS so danes pojasnili, da so predstavniki SZS v rednem kontaktu s pripravljavci koledarja, saj je njihova prioriteta zadržati ženski sklop tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju v Sloveniji. 

"Od generalnega sekretarja Mednarodne smučarske zveze (FIS) Michela Viona smo ta konec tedna v Planici dobili informacijo, da Zlate lisice v prve osnutke koledarja za prihodnjo sezono tekem FIS svetovnega pokala ne nameravajo vključiti. Argumenti generalnega sekretarja FIS za takšno namero so večkratne prestavitve tekmovanj iz Maribora v Kranjsko Goro ali celo odpovedi. Prestavitve naj bi predstavljale preveliko negotovost in logistične zaplete tako pri FIS kot pri TV-produkciji in ekipah posameznih nacionalnih zvez, udeleženk tekmovanj. Predvsem pa želijo poleg obljub na terenu videti konkretne tehnične rešitve, ki jih do danes še ni," so med drugim v sporočilu za javnost zapisali pri SZS.

Od leta 2011 so Zlato lisico prestavili ali odpovedali osemkrat.

Sportal Slalomistki na valove: "Več kot bom surfala, bom pila vodo" #video

Poleg obljub želijo videti konkretne tehnične rešitve

Ob tem so dodali, da sestavo koledarja dodatno otežujejo tudi ambicije FIS, ki si želi več novih prizorišč v različnih državah, saj bi s tem promovirala smučanje na novih trgih v Evropi in predvsem v svetu.

Letošnja Zlata Lisica je znova potekala v Kranjski Gori. | Foto: Grega Valančič/Sportida Letošnja Zlata Lisica je znova potekala v Kranjski Gori. Foto: Grega Valančič/Sportida

Maribor: Zlata lisica
Sportal Zlata lisica znova prestavljena v Kranjsko Goro

V Planici predstavili argumente

"Zavedajoč se nevzdržnosti obstoječega modela smo v SZS že takoj po letošnji izvedbi Zlate lisice v Kranjski Gori začeli intenzivne pogovore z ASK Branik Maribor in MO Maribor. Slednja se po novem aktivno vključuje v organizacijo Zlate lisice kot enakovredni partner, s pravicami in obveznostmi. Lastnik smučarskega centra Pohorje v tej novi sestavi obljublja potencialno izvedbo Zlate lisice v Mariboru kot prioriteto novega podjetja pod Pohorjem. Tej viziji pa naj bi sledile tako investicije v tehnično zasneževanje kot tudi način upravljanja centra, kjer bi bila prva prioriteta zasnežena proga za Zlato lisico," so sporočili s SZS in dodali, da so s temi argumenti že v soboto seznanili generalnega sekretarja FIS, kasneje pa so to storili tudi predstavniki ASK Branik Maribor in MO Maribor, ki so se s tem namenom pripeljali v Planico v nedeljo.

"Generalni sekretar je z našimi argumenti odpotoval v Saalbach, kjer med drugim usklajujejo oziroma zaključujejo predlog koledarja za alpske discipline na ravni operativnega dela FIS, ki gre v predstavitev predsedniku FIS in nato v uradno potrditev na pristojne organe FIS," so še zapisali pri SZS.

Žan Kranjec
Sportal "Če bo pol tako kot v Planici, bi bili vsi zelo zadovoljni" #video
Zlata lisica Kranjska Gora
Sportal Po začetnem razočaranju so hitro zavihali rokave
Zlata lisica, veleslalom, Tina Robnik
Sportal Švedinja v Kranjski Gori brez konkurence, dober ekipni uspeh Slovenk
Zlata lisica, slalom, Ana Bucik
Sportal "Prvič dokazala, koliko je zares sposobna"
Ne spreglejte