Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
23. 2. 2017,
16.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

pokal Vitranc

Četrtek, 23. 2. 2017, 16.36

6 let, 6 mesecev

Zelena luč za smučarski šov za 1,4 milijona evrov #video

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Predstavniki Mednarodne smučarske zveze so znova zgolj po ogledu videoposnetka prižgali zeleno luč za tradicionalni pokal Vitranc. Iz Kranjske Gore pa medtem sporočajo, da so zbrali tudi 1,4 milijona evrov za prihajajoči tekmi svetovnega pokala (4. in 5. 3.).

S slovensko zastavo bo vstop na tekmi za pokal Vitranc prost. | Foto: Sportida S slovensko zastavo bo vstop na tekmi za pokal Vitranc prost. Foto: Sportida

Čeprav so malce višje temperature v zadnjem obdobju nekoliko zmehčale progo v Podkorenu, pa tradicionalni pokal Vitranc ni ogrožen. Pod zgornjo površino se skriva debela plast povsem trde podlage, za nameček pa vremenska napoved obljublja tudi ohladitev, ki bo omogočila dodatno pripravo proge z vodo.

Da ni ovir za izvedbo zadnjega veleslaloma in slaloma svetovnega pokala pred velikim finalom, je ocenil tudi predstavnik Mednarodne smučarske zveze Emmanuel Couder, ki je prižgal zeleno luč za izvedbo tekmovanja. Ob tem pa mu ni bilo treba na izlet v Kranjsko Goro, temveč si je ogledal zgolj posnetek, v katerem sta vodja tekmovanja Aleš Vidic in njegov svetovalec Janez Šmitek pregledala teren ter opravila meritve snega.

"Pokal Vitranc postavlja nove standarde"

"To zgolj priča o tem, kakšen položaj imamo pri Mednarodni smučarski zvezi. Ko so sporočili, da je prižgana zelena luč za pokal Vitranc in se zahvalili za dostavljeno gradivo, so zapisali, da mora to postati standard tudi za vse druge organizatorje," se je devet dni pred začetkom (vele)slalomskega programa v Podkorenu pohvalil dolgoletni generalni sekretar Srečko Medven, zadovoljen tudi s preostalimi pripravami.

"Lani so potekle pogodbe z vsemi partnerji in pokrovitelji. Veseli smo, da nam je uspelo ohraniti glavnino pokroviteljev in podpisati pogodbe za medijske pravice," poudarja Medven, ki se je pohvali tudi s podatkom, da so Kranjskogorčani v proračunsko malho zbrali 1,482 milijona evrov.

Številke, številke …

Na 56. pokalu Vitranc bodo v 50. sezoni svetovnega pokala nastopili smučarji iz vsaj 28 držav. Organizatorji si obetajo tudi televizijske prenose v vsaj 13 državah. Ob tem so se pohvalili, da so lani dosegli kar 329 milijonov gledalcev. 
 
Kaj pa Slovenci?

Slovenska reprezentanca bo tako v soboto kot tudi v nedeljo nastopila s po šestimi smučarji. Trener Klemen Bergant še ni dokončno določil štartnih mest. Stavil bo na Štefana Hadalina, Žana Kranjca, Žana Grošlja, Aljaža Dvornika, Miho Hrobata, Martina Čatra in morda tudi Jakoba Špika, ki pa z izpahom rame čaka na dodatne preglede.

 

Pokal Vitranc
Sobota, 4. marec 2017
9.30 veleslalom – prvi tek
12.30 veleslalom – drugi tek 
Nedelja, 5. marec 2017
9.30 slalom – prvi tek
12.30 slalom – drugi tek 
Ne spreglejte