Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 3. 2016,
11.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

Blaž Ogorelc Filip Flisar

Petek, 4. 3. 2016, 11.54

8 let

Zdravje obrnilo hrbet Filipu Flisarju, ki je poslušal rusko himno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

V finalu zadnje tekme svetovnega pokala v smučarskem krosu Slovenija ni imela svojega predstavnika. Svetovni prvak Filip Flisar je v Arosi obstal v kvalifikacijah. Zmagal je Rus Semen Denščikov.

V Arosi v finalu ni bilo nobenega Slovenca. Blaž Ogorelc zaradi lažje poškodbe kolena sploh ni dopotoval v Švico, svetovni prvak Filip Flisar pa je v kvalifikacijah v svoji skupini zasedel zadnje, tretje mesto, tako da se ni uvrstil med najboljših 32.

"Na zadnjih dolgih poteh sem zbolel. Napadel me je bronhitis, kašljam, izkašljujem kri, tu sem sicer nekaj poskušal, a ni šlo. Se pa zaradi tega ne vznemirjam kaj dosti, saj višje od četrtega mesta v svetovnem pokalu niti nisem mogel," je dejal Filip Flisar, ki je s tem končal sezono na snegu in že razmišlja o kolesu in tekmovanjih v BMX, na katerih je nastopal že lani.

"Pred petimi leti sem prav tako na poti, takrat iz ZDA, že podobno zbolel in od takrat se mi to kronično ponavlja. Če je stresno za pljuča, če mi pade odpornost, zbolim. In nato dva do tri tedne ne morem nič. Vsekakor je boljše, da se mi je to zgodilo zdaj kot pa sredi sezone, ko bi zaradi tega izgubil tudi pet dirk. Zdaj bom lahko počival, se pozdravil, se je pa še enkrat pokazalo, da čeprav sem vzdržljiv, vendarle nisem robot," se je potožil nad zdravjem Flisar.

Zadovoljen s sezono

Mariborčan je s sezono zadovoljen. Trikrat se je uvrstil na stopničke, v Idre Fjallu je tudi zmagal. "Lahko sem zadovoljen. Mislim, da je bila sezona v redu, jasno pa je, da bi lahko bilo tudi boljše. Izboljšati se da marsikaj, noben program ni tako dober, da se ga ne bi dalo dodelati. Seveda imam še rezerve, motiva mi ne manjka. Letos sem se dosti naučil, kar je zelo pomembno, za naslednje sezone imam dobro osnovo. Letos sem prvič delal z Italijani, vse stvari niso potekale stoodstotno, kot bi si želel, toda imam koncept, ki ga bom le še dodelal," je optimističen svetovni prvak.

Flisar bo ob prihodu domov smučke za nekaj časa postavil v kot, na plan pa postavil kolo: "Sem mislil, da bom že naslednji teden na kolesu, a zaradi zdravja bom moral na to še malo počakati. Nikakor mi ni žal, ker se je sezona končala, da zapuščam sneg, saj tudi na kolesu uživam."

Ne spreglejte