Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 12. 2016,
19.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

smučarski tek Pita Taufatofua olimpijske igre

Torek, 6. 12. 2016, 19.22

6 let, 6 mesecev

Pita Nikolas Taufatofua želi postati prvi smučarski tekač Tonge

Zastavonoša Tonge iz Ria si želi na OI v Pjongčangu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Pita Taufatofua | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pita Nikolas Taufatofua iz Tonge je na poletnih olimpijskih igrah zaslovel, še preden so se te dobro začele. Na odprtju tekmovanja petih krogov v Braziliji je poglede predvsem nežnejšega spola privabljal med nošenjem zastave. Zdaj si je zadal nov cilj. Upa, da bo lahko nastopil na zimskih OI v Pjongčangu leta 2018.

Med slovesnostjo ob odprtju olimpijskih iger na štadionu Maracana je za pravo norišnico na družbenih omrežjih poskrbel borec v taekwondoju Pita Nikolas Taufatofua.

Oblečen le v tako imenovano opravo ta’ovala (tradicionalna oprava Tonge), naoljen in z zastavo Tonge v rokah je ponosno stopal pred rojaki. Posnetek mišičnjaka je kaj hitro zaokrožil po svetu. Veliko bolj množično kot rezultati v Avstraliji rojenega 33-letnika, ki je v Riu v kategoriji nad 80 kilogramov izpadel v šestnajstini finala.

Pogleduje proti Južni Koreji

Taufatofua, ki sledi sloganu, da je pomembno sodelovati, ne zmagati, si je zadal nov cilj. Kot pravi, si želi nastopiti še na zimskih olimpijskih igrah.

Čeprav snega ni vajen, bi se leta 2018 v Pjongčangu rad predstavil v zahtevni panogi, smučarskem teku. Svoj cilj je v ponedeljek razkril v videu na Olympic Channel, v katerem je med drugim dejal, da želi postati prvi smučarskotekaški reprezentant tega arhipelaga v južnem Tihem oceanu.

 

Set Dreams so big they scare you! @tongaskiteam #tonga #brazil #world #earfh

A photo posted by Pita Taufatofua (@pita_tofua) on

Če lahko on, lahko vsak

"Vse življenje sem sledil sanjam, da bi leta 2016 postal olimpijec. To mi je uspelo. Zdaj bom svoje sanje postavil še korak naprej. Moj cilj je, da bi se leta 2018 na olimpijskih igral bojeval v smučarskem teku. Ljudem želim pokazati, da če lahko uspe meni, lahko uspe tudi njim," je za olimpijski kanal povedal Taufatofua. Mu bo uspelo?

Deželica, v kateri so sicer v športu najbolj znani po ragbiju, se je na zimskih olimpijskih igrah prvič predstavila predlanskim v Sočiju, kjer jo je zastopal le en športnik, sankač Fuahea Semi, ki si je nadel ime Bruno Banani.

Ne spreglejte