Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
11. 2. 2016,
8.53

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Planica Planica poleti vstopnice

Četrtek, 11. 2. 2016, 8.53

1 leto, 7 mesecev

Zaradi Prevca vlada evforija, vstopnic v Planici pa zmanjkuje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Evforija, ki jo je v tej sezoni povzročil slovenski skakalec Peter Prevc, je v Sloveniji iz dneva v dan večja. Zdaj so razprodana tudi stojišča za nedeljski zadnji dan sezone.

Pred dnevi smo pisali, da so organizatorji razprodali vse vstopnice (stojišča) za sobotno ekipno tekmo v Planici, danes pa je prišla novica, da ni več mogoče kupiti vstopnic za stojišča niti za nedeljsko tekmo, ki bo zadnja v sezoni.

Ob takšnem nadaljevanju skokov bo Peter Prevc ta dan visoko v zrak dvignil veliki kristalni globus, ki ga prejme najboljši skakalec v tej sezoni.

Prav Prevcu se lahko organizatorji planiškega konca tedna zahvalijo, da v Sloveniji vlada takšna evforija. Slovenski skakalni šampion je v tej sezoni neverjeten. Vrhunske uvrstitve niza drugo za drugo.

Najprej je ob začetku leta osvojil prestižno novoletno turnejo, nato je postal svetovni prvak v poletih, v tej sezoni pa je skočil že do devetih od skupno petnajstih zmag, kolikor jih ima tudi Primož Peterka. Zadnje se je veselil v sredo v Trondheimu na Norveškem.

"Stojišča so na voljo le še za petkovo tekmo (18. 3.) in četrtkove kvalifikacije (17. 3.), za katere si lahko svojo vstopnico zagotovite že od deset evrov naprej. Še vedno so na voljo vstopnice za vse tribune – tribuna A, tribuna B in tribuna Kavka – za vse dneve tekmovanja, od četrtka (kvalifikacije) in vse tja do nedelje. Prav tako so še na voljo vstopnice za Klub Planica, Klub 239 in VIP-vstopnice. Razprodana je le tribuna Kavka za nedeljo (20. 3)," sporočajo z OK Planica.

Bi lahko padel rekord 82,500?

Dozdajšnji rekord obiskanosti Planice je 82.500 gledalcev (lani 67 tisoč) v vseh dneh svetovnega prvenstva leta 2010, vendar je takrat nastal prometni kaos, ki si ga tokrat organizatorji ne smejo privoščiti. Planica namreč v enem dnevu sprejeme približno 30 tisoč obiskovalcev, od tega je okoli 20 tisoč stojišč.

"Ne vemo, kakšno vreme bo v Planici, zato si ne moremo privoščiti tveganja. Če v Planici nekaj dni pred tekmo zapade veliko snega, bi lahko imeli velike težave. Zato smo se odločili, da bo prostora za približno 30 tisoč ljudi. Naš namen je, da zadržimo raven prireditve, ki si jo bodo lahko prav si gledalci kulturno in normalno ogledali, ter da bo zdržala tudi prometna infrastruktura in bomo lahko posledično vse gledalce varno spravili v dolino," izpostavlja Tomi Trbovc, predstavnik za stike z javnostjo pri Smučarski zvezi Slovenije in OK Planica.

Ne spreglejte