Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
30. 8. 2016,
9.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Anders Fannemel Taku Takeuči Anže Semenič Nejc Dežman skoki Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc

Torek, 30. 8. 2016, 9.55

6 let, 7 mesecev

Zaradi Petra Prevca ima Goran Janus zdaj več manevrskega prostora

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Poletni del sezone smučarskih skokov se preveša v drugo polovico, v kateri bo lahko slovenska reprezentanca na tekmah grand prixa nastopala s sedmimi skakalci.

Peter Prevc je z zmagami v Kranju v začetku julija Sloveniji priboril dodatno kvoto za naslednji grand prix, ki velja za prvi rang poletnih tekem. | Foto: Vid Ponikvar Peter Prevc je z zmagami v Kranju v začetku julija Sloveniji priboril dodatno kvoto za naslednji grand prix, ki velja za prvi rang poletnih tekem. Foto: Vid Ponikvar

Pretekli konec tedna se za slovenske skakalce ni najbolje izšel. Na tekmah grand prixa – prvi rang tekem v poletnem delu – v Hakubi niso bili prepričljivi, saj sta bili najboljši uvrstitvi 18. mesti Nejca Dežmana in Anžeta Semeniča.

Največ razloga za veselje sta imela domači matador Taku Takeuči in Anders Fannemel. Japonec je bil v soboto drugi, v nedeljo je zmagal, Norvežan pa je v nedeljo sobotni zmagi dodal tretje mesto.

V skupnem seštevku grand prixa je še vedno v vodstvu Maciej Kot (380 točk), ki na Japonskem ni skakal. Poljak ima pred drugim Nemcem 95 točk prednosti, tretji Fannemel pa zaostaja 140 točk.

Na desetem mestu je najboljši Slovenec Peter Prevc, ki je nastopil na treh od skupno petih prizorišč.

Nejc Dežman je po operaciji hernije diska moral pol leta počivati, zdaj pa je od konca julija spet aktiven tudi na tekmah. | Foto: Vid Ponikvar Nejc Dežman je po operaciji hernije diska moral pol leta počivati, zdaj pa je od konca julija spet aktiven tudi na tekmah. Foto: Vid Ponikvar Sedem orlov v Rusijo, Avstrijo in Nemčijo

Prav najboljšemu slovenskemu skakalcu se lahko slovenska reprezentanca zahvali, da bo imela v naslednjem obdobju na vsakem prizorišču na voljo sedem skakalcev. V prvem je namreč lahko glavni trener Goran Janus v ogenj poslal šesterico slovenskih orlov.

Zaradi dveh zmag v celinskem pokalu v Kranju z začetka julija je namreč najstarejši od bratov Prevc na drugem mestu v tej razvrstitvi, s čimer je priboril mesto več za slovenske skakalce. Dodatno kvoto je svoji reprezentanci priskakal še Poljak Aleksander Zniszczol, ki je vodilni v drugorazrednem tekmovanju.

Slovenija in Poljska bosta imeli tako na zaključnem delu grand prixa v Čajkovskem (Rusija, 10-11. september), Hinzenbachu (Avstrija, 1. oktober) in Klingenthalu (Nemčija, 2. oktober) edini sedem predstavnikov na štartu. Sedem skakalcev bi rad Janus videl tudi na prvi tekmi zimske sezone, ki se bo začela 25. oktobra na Finskem.

Nov velik udarec so doživeli v finskem taboru, saj bodo imeli zaradi slabih predstav v naslednjem obdobju vsega dva tekmovalca v ognju

Število skakalcev za drugo obdobje grand prixa
Država Število skakalcev
Slovenija 7
Poljska 7
Avstrija 6
Japonska 6
Nemčija 6
Norveška 6
Češka 5
Rusija 4
Švica 4
Francija 3
Preostale države 2

 

Ne spreglejte