Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
17. 1. 2017,
8.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Žan Kranjec Žan Kranjec olimpijske igre

Torek, 17. 1. 2017, 8.43

6 let, 6 mesecev

Žan Kranjec spoznava olimpijski teren

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Z naskokom najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec je monotonost svetovnega pokala razbil s skokom na olimpijsko smučišče Jongpjong v Južni Koreji, kjer v družbi še treh slovenskih smučarjev spoznava prizorišče prihodnjih olimpijskih iger.

Žan Kranjec 280 dni pred ZOI spoznava olimpijske terene. | Foto: Sportida Žan Kranjec 280 dni pred ZOI spoznava olimpijske terene. Foto: Sportida

Žan Kranjec je dobil veleslalom daljnovzhodnega pokala v Jongpjongu v okviru olimpijskega središča Pjongčang. Na olimpijskem terenu je za 36 stotink sekunde ugnal Rusa Pavla Trikčeva, ki se je edini približal njegovi ravni. Manj kot dve sekundi je namreč za Kranjcem zaostal le še Japonec Rjunusuke Okoriši. Žan Grošelj je osvojil peto mesto, a z zaostankom treh sekund in 28 stotink, medtem ko sta Aljaž Dvornik in Jakob Špik odstopila.

Grošelj drugi v slalomu

Ker je Kranjec trdno zasidran v najboljši veleslalomski trideseterici svetovnega pokala, korejska zmaga nima pretirane teže v lovu za točkami FIS. Drugače pa je bilo na nedeljskem slalomu daljnovzhodnega pokala, ki ga je dobil omenjeni Japonec. Tam je Kranjec lovil kakovosten rezultat, s katerim bi lahko krepko popravil svoje izhodišče v svetovnem pokalu, a je, tako kot tudi Dvornik in Špik, odstopil. Slovenski rezultat dneva je tako z drugim mestom dosegel Grošelj.

Generalka za ZOI 2018

Jongpjong bo ta teden gostil še po en slalom in veleslalom s slovensko udeležbo, Kranjec pa na teh tekmah ob treningu in lovu na slalomske točke FIS spoznava tudi oder, na katerem bo prihodnje leto nastopal na olimpijskih igrah. V preteklih mesecih je namreč večkrat poudaril, da je tekoča sezona, v kateri mu je uspel preboj med najboljše veleslalomiste, pomembna stopnica pred olimpijsko zimo, v kateri želi napasti sam vrh. Že v tej sezoni je navdušil z dvema uvrstitvama na četrto mesto, ki mu ob dveh odstopih in 15. mestu na zadnji tekmi v Adelbodnu prinaša trenutno deseto mesto v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala.

Ne spreglejte