Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2024,
18.00

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

Natisni članek

Andreja Slokar Andrea Massi Ilka Štuhec Ilka Štuhec Darja Črnko Matjaž Šarabon Janez Bijol Janez Slivnik Miha Verdnik veleslalom alpsko smučanje Žan Kranjec Žan Kranjec

Sreda, 22. 5. 2024, 18.00

3 tedne, 3 dni

Najboljši slovenski veleslalomist

Žan Kranjec še nima potrjenega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45
Žan Kranjec | Foto Katja Kodba/STA

Foto: Katja Kodba/STA

Najboljši slovenski alpski smučar Žan Kranjec še nima potrjenega trenerja, s katerim bo sodeloval v prihodnji tekmovalni sezoni 2024/25 z vrhuncem na svetovnem prvenstvu v Saalbachu. Kranjec se je s prošnjo za sodelovanje obrnil na nekdanjega vodjo panoge Miha Verdnika, ki pa še ni sklenil dogovora z novim vodjem panoge Matjažem Šarabonom.

Kot je Miha Verdnik povedal za STA, obstajajo razhajanja o programu, plačah in priključevanju določenih tekmovalcev Kranjcu. "V torek sva se s Šarabonom razšla, ne da bi se dogovorila. Še enkrat bom pregledal predlog in bova skušala naslednji teden poiskati rešitev," je dejal Verdnik, ki se je aprila po eni slabših sezon za slovensko smučarijo poslovil z mesta vodje panoge za alpsko smučanje..

"Pobuda za sodelovanje je prišla z Žanove strani, sem zainteresiran, sodelovanje z Žanom je odvisno od tega, ali se bomo s Smučarsko zvezo Slovenije dogovorili ali ne," je še dejal Verdnik, ki ga je prošnja s strani Kranjca za sodelovanje najprej presenetila. "Po pogovoru z Žanom in razmisleku pa moram reči, da sem res zelo motiviran, seveda s predpogojem, da bom imel normalno okolje za delo."

Miha Verdnik | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Miha Verdnik Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

O posebnem statusu Kranjca v ekipi ni dvoma

Žan Kranjec in Klemen Bergant | Foto: www.alesfevzer.com Žan Kranjec in Klemen Bergant Foto: www.alesfevzer.com Kranjec se je po koncu minule tekmovalne sezone razšel z dolgoletnim trenerjem Klemenom Bergantom, ki je bil zraven največjih uspehov Kranjca. O posebnem statusu Kranjca v ekipi ni dvoma. Minulo sezono je sedmič zapovrstjo končal v elitni veleslalomski sedmerici na svetovni startni listi. Je nosilec olimpijskega veleslalomskega srebra z OI v Pekingu (2022), sezono 2022/23 je v posebnem veleslalomskem seštevku svetovnega pokala končal na tretjem mestu, zbral je 14 uvrstitev na stopničke v svetovnem pokalu, med katerimi sta tudi dve zmagi.

Alpski odbor bo v sredo zvečer obravnaval predlog sestave reprezentanc za tekmovalno sezono 2024/25. Predsednik panoge za alpsko smučanje Janez Bijol in vodja panoge Šarabon bosta nato na četrtkovi novinarski konferenci v Ljubljani predstavila sklepe s seje odbora panoge v zvezi s sestavo reprezentanc za novo sezono.

Najboljša slovenska alpska smučarka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec se je po koncu minule sezone odločila za korenito spremembo. | Foto: Guliverimage Najboljša slovenska alpska smučarka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec se je po koncu minule sezone odločila za korenito spremembo. Foto: Guliverimage Kar nekaj sprememb

Obeta se kar nekaj kadrovskih sprememb. Nekdanji vodja reprezentanc v panogi za alpsko smučanje pod okriljem SZS Janez Slivnik in prejšnji trener ženske ekipe za tehnični disciplini Grega Koštomaj sta se preselila v Avstrijo, kjer sta našla nov trenerski izziv.

Najboljša slovenska alpska smučarka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec se je po koncu minule sezone odločila za korenito spremembo v svoji individualni ekipi. Njena mama Darja Črnko se je umaknila z mesta vodje ekipe, ki je bila zasnovana okrog njene hčere. Pred novo sezono je naloge trenerja smukaške šampionke prevzel nekdanji tekmovalec Aleš Gorza, ki je bil v pretekli sezoni trener moške A ekipe za hitri disciplini.

Z individualno ekipo slovenske alpske smučarke Andreje Slokar je začel sodelovati Andrea Massi, nekdanji alfa in omega šampionske ekipe prve dame smučanja Tine Maze.

Ne spreglejte