Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 3. 2017,
14.17

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Laura Dahlmeier Teja Gregorin

Nedelja, 19. 3. 2017, 14.17

7 let, 1 mesec

Za konec sezone Teja Gregorin 18.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Teja Gregorin | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska biatlonka Teja Gregorin je na zadnji tekmi svetovnega pokala sezone v nastopu s skupinskim startom na 12,5 km v Oslu zasedla 18. mesto.

"Kar se tiče teka ni kaj komentirati. Spet malo preveč strelov mimo, ampak sem vesela, da sem danes sploh startala in da je sezone konec, ker bo enostavno treba nekaj narediti na streljanju. Mislim, da je zdaj pravi trenutek, da se glava malo spočije in da se potem začne spet iz ničle. Glede na to, da so bile tri tekme zapored, sem se danes počutil kar v redu. Nisem imel večjih težav s fizično pripravljenostjo, psihično pa smo že vse utrujene in se je že težko zbrati. Skušala sem narediti čim boljše, danes se ni čisto posrečilo, ampak sem kljub temu zadovoljna z 18. mestom," je nastop ocenila Teja Gregorin.

Za zmagovalko, Norvežanko Tiril Eckhoff (1 zgrešen strel), je zaostala minuto in 36,2 sekunde (4 zgrešeni streli). Druga je bila Čehinja Gabriela Koukalova (+22,6/1) ter s tem po malem globusu za sprinte osvojila še drugega za tekme s skupinskim startom, tretja pa je bila Finka Kaisa Mäkäräinen (+34,5/2).

Laura na 9. mestu

Nemka Laura Dahlmeier, ki je že pred tem osvojila veliki globus, je bila deveta (+54,2/3). S tem je tudi izgubila priložnost, da bi po malih globusih za posamične nastope in za zasledovalne osvojila še četrti globus. Dogodilo se je podobno, kot v petek, ko jo je Koukalova v skupnem seštevku sprintov ugnala le za pet točk; tokrat je bila Čehinja, sicer druga v skupnem seštevku, boljša za 11 točk.

"Gotovo bodo glavni cilj naslednje olimpijske igre, ampak v tej zimi sem dokazala, da se lahko skozi celo sezono zelo dobro teče oziroma da si lahko zelo dobro pripravljena. V te priprave bom poskušala iti na podoben način, kot smo šli pred letošnjo sezono, ker je bil ta pristop očitno uspešen, kar se je tudi pokazalo na fizični pripravljenosti. Definitivno pa bo treba nekaj spremeniti pri streljanju. Ali bo treba malo več delati na psihični pripravljenosti, mogoče se malo več ukvarjati s puško ... S trenerjem bova predebatirala in bomo videli, kaj se da narediti," se je Teja Gregorin ozrla v prihodnost.

Ne spreglejte