Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2019,
11.26

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Bor Pavlovčič Žiga Jelar Jernej Damjan Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Anže Semenič Gorazd Bertoncelj Willingen Willingen Five

Petek, 15. 2. 2019, 11.26

5 let, 2 meseca

Willingen Five 2019

Po odgovore za vrhunec sezone in lepe denarne nagrade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Kamil Stoch | Kamil Stoch je lani slavil skupno zmago na premieri Willingen Five. | Foto Sportida

Kamil Stoch je lani slavil skupno zmago na premieri Willingen Five.

Foto: Sportida

Smučarji skakalci so zbrani v Willingenu, kjer jih med petkom in nedeljo čaka zgoščen urnik obveznosti, po katerih bo najboljši prejel lepo denarno nagrado. Nemška postaja je zadnja pred začetkom svetovnega prvenstva v Seefeldu (22. februar-2. marec), tako da bo dala še zadnje odgovore o sestavi ekip za vrhunec, ki se čez teden dni začenja v Avstriji.
 

Timi Zajc
Sportal Dvema skakalcema že sveti zelena luč, Petru Prevcu še ne

Po preizkušnjah v Lahtiju na Finskem pretekli konec tedna se je skakalna karavana preselila v Willingen, kjer bodo organizatorji drugo leto zapored v sklopu t. i. Willingen Five delili bogate nagrade. 

Strnjen urnik tekmovanja na nemškem prizorišču se bo začel ob 15.45, ko bodo skakalci moči najprej združili na ekipni tekmi. Vsak član zmagovalne ekipe bo prejel 7.500 švicarskih frankov (slabih 6.600 evrov). 

V slovensko ekipo se je po vikendu premora vrnil Timi Zajc, v Nemčiji pa nastopajo še Domen Prevc, Peter Prevc, Anže Semenič, Jernej Damjan, Žiga Jelar in Bor Pavlovčič.

Po ekipni tekmi se začenja seštevanje petih skokov

Za skakalce po moštvenem preizkusu, ki ne šteje v seštevek t. i. Willingen Five, še ne bo konec petkovega tekmovanja. Ob 18.15 so na sporedu kvalifikacije za sobotno in nedeljsko tekmo.

V izkupiček Willingen Five namreč štejejo petkov kvalifikacijski skok ter sobotna in nedeljska posamična. Zmaga najboljši v seštevku vseh petih skokov. Skupni zmagovalec Willingen Five prejme 25 tisoč evrov. Vsaka zmaga na posamični tekmi je vredna deset tisoč švicarskih frankov (slabih 9.000 evrov), zmaga v kvalifikacijah pa 3.000 švicarskih frankov (2.600 evrov).

Najboljši Slovenec to zimo Timi Zajc se je po vikendu premora vrnil v tekmovalni ritem. | Foto: Sportida Najboljši Slovenec to zimo Timi Zajc se je po vikendu premora vrnil v tekmovalni ritem. Foto: Sportida

Lani je denarnico s skupno zmago okrepil Poljak Kamil Stoch, ki je v Nemčijo prišel s popotnico zanesljive zmage na posamični tekmi pretekli konec tedna na Finskem.

Koga bo ob Zajcu in Lanišku na SP peljal Bertoncelj?

Willingen, kjer bodo Norvežani zaradi padcev v Lahtiju pogrešali Andreasa Stjernena in Daniela Andreja Tandeja, bo trenerjem dal še zadnje odgovore o potnikih za svetovno prvenstvo. Tam zagotovo ne bo Japonca Noriakija Kasaia in Nemca Severina Freunda.

Trener slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj bo na SP zagotovo peljala Timija Zajca in Anžeta Laniška, preostale potnike bo določil po tekmah v Willingenu. | Foto: Sportida Trener slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj bo na SP zagotovo peljala Timija Zajca in Anžeta Laniška, preostale potnike bo določil po tekmah v Willingenu. Foto: Sportida

Slovenski trener Gorazd Bertoncelj lahko v Seefeld odpelje šest varovance, kolikor jih lahko nastopi na uradnih treningih, medtem ko od kvalifikacij naprej lahko računa le na četverico. Bertoncelj je dva potnika za SP že določil (Zajc, Anže Lanišek), preostale bo po koncu tega tedna.

Spored Willingen

Petek, 15. februar
15.45 ekipna tekma
18.15 kvalifikacije - Willingen Five

Sobota, 16. februar
16.00 posamična tekma - Willingen Five

Nedelja, 17. februar
15.15 posamična tekma - Willingen Five

Preberite še:

Anže Semenič
Sportal Stoch premagal Kobajašija, trije Slovenci do točk
Ne spreglejte