Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2019,
17.22

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

1

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Willingen Willingen Five Peter Prevc Peter Prevc Anže Semenič Jernej Damjan

Petek, 15. 2. 2019, 17.22

5 let, 1 mesec

Willingen, ekipna tekma

Slovenske stopničke v Willingenu "dobra odskočna deska za svetovno prvenstvo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

1

Timi Zajc | Timi Zajc se je vrnil po tednu odmora. | Foto Sportida

Timi Zajc se je vrnil po tednu odmora.

Foto: Sportida

Slovenski kvartet Anže Semenič, Peter Prevc, Jernej Damjan in Timi Zajc je na petkovi ekipni tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Willingenu z 874 osvojenimi točkami stopil na stopničke za zmagovalce. Naši orli so bili tretji, zmagali so Poljaki (979,4 t), drugi so bili Nemci (900,2 t).

Kamil Stoch
Sportal Po odgovore za vrhunec sezone in lepe denarne nagrade

Organizatorji v Willingenu, zadnjem tekmovanju pred svetovnim prvenstvom v Seefeldu, delijo drugo leto zapored bogate nagrade v sklopu tako imenovanega tekmovanja Willingen Five.

Premočno so zmagali Poljaki. Piotr Žyla, Jakub Wolny, David Kubacki in Kamil Stoch so zbrali 979,4 točke, Žyla pa je s 156 metri v prvi seriji poskrbel za daljavo dneva. Drugi so bili Nemci (900,2 t). 140-metrsko znamko sta v drugi seriji preskočila še Wolny in Nemec Richard Freitag (oba 141,5 metra). 

Tretji že po prvi seriji

Slovenci so bili tretji že po prvi seriji, v kateri so vodili Poljaki pred Japonci. Levji delež k dosežku sta prispevala Peter Prevc s 133,5 metra in povratnik Timi Zajc, ki je v prvi seriji skočil natančno 130 metrov. Anže Semenič je pristal pri 125,5 metra, Jernej Damjan pa je v sila neugodnih vetrovnih razmerah zmogel 118 metrov.

V drugi seriji so Slovenci po skokih Semeniča, Prevca in Damjana zdrsnili na četrto mesto, Zajc se je še enkrat izkazal s 133,5 metra in lepimi sodniškimi ocenami, kar je bilo ključno pri tem, da so Slovenci spet prehiteli Norveško in se veselili stopničk. Slovenci so bili z 874 točkami vsega osem desetink pred Norvežani.

"Tudi Peter je naredil dva dobra skoka." | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Tudi Peter je naredil dva dobra skoka." Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Bilo je zanimivo, razlike pa majhne"

"Zelo dobro. Letos sem bil dvakrat sam na odru, zdaj sem to izkusil še z ekipo. Vsi smo dobro oddelali, jaz sicer na ekipni tekmi še nisem pokazal tistega najboljšega skoka, a se mi je nato izšlo v kvalifikacijskem skoku. Danes je bilo zelo zanimivo. Videl sem, da so bile razlike zelo majhne, nisem pa se ukvarjal s tem, koga moram preskočiti. Osredotočen sem bil na to, na kaj moram popaziti, da bo moj skok čim boljši. Lažje je ob takem rezultatu, bolj si zaupamo. Tudi Peter je naredil dva dobra skoka. S tega vidika je to res lažje, lahko se zaneseš tudi na druge," je po tekmi povedal Timi Zajc.

"To je dobra odskočna deska za svetovno prvenstvo"

Zadovoljen je bil tudi glavni trener Gorazd Bertoncelj: "Zelo smo zadovoljni s tem uspehom. Kljub temu bom rekel, da smo pri določenih tekmovalcih še imeli rezerve v tehniki. Zelo smo zadovoljni z izvedbo Jerneja in Petra, ki sta najbolj izkušena. Realizirala sta po svojih trenutnih zmogljivostih. Timi je tudi opravil svojo nalogo, tako kot Anže. To je dobra odskočna deska za svetovno prvenstvo. Ekipa ni imela izvenserijskega skoka. Tega je Timi potem opravil v kvalifikacijah. To je dobro, ker stopnjuje svoje skoke, boljši je iz skoka v skok in nadejamo se dobrih rezultatov."

Timi Zajc
Sportal Izjemnega Zajca poneslo prek 144 metrov, slovenska sedmerica uspešno skozi kvalifikacije

Willingen, ekipna tekma:

 

 

 

Spored Willingen

Petek, 15. februar
15.45 ekipna tekma
18.15 kvalifikacije - Willingen Five

Sobota, 16. februar
16.00 posamična tekma - Willingen Five

Nedelja, 17. februar
15.15 posamična tekma - Willingen Five

Timi Zajc
Sportal Dvema skakalcema že sveti zelena luč, Petru Prevcu še ne
Anže Semenič
Sportal Stoch premagal Kobajašija, trije Slovenci do točk
Ne spreglejte