Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
11. 1. 2017,
13.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Sreda, 11. 1. 2017, 13.50

6 let, 6 mesecev

Wengenska "lepljenka" brez slovenskega presežka

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Avstrijec Matthias Mayer je v Wengnu, kjer organizatorjem nemalo sivih las povzroča neugodna vremenska napoved, dobil drugi uradni trening smuka na skrajšani progi. Brez Slovencev med trideseterico.

Wengen v primežu slabe vremenske napovedi | Foto: Getty Images Wengen v primežu slabe vremenske napovedi Foto: Getty Images

Organizatorji tradicionalnega smuka v Wengnu so na dveh uradnih treningih, ki bosta tudi edina, vendarle "zlepili" klasično progo Lauberhorn. Potem ko so v torek trening izvedli na spodnjem delu terena, so smukači danes preizkusili le zgornji del in preizkušnjo končali že po 2.300 metrih, torej tik pred vhodom v znameniti predor pod železnico.

Na skrajšani progi se je najbolje znašel olimpijski prvak Matthias Mayer, ki je Švicarja Carla Janko prehitel za 24 stotink, tretji pa je bil še en Avstrijec – Max Franz (+0,41).

Kaj pa Slovenci? Najboljši slovenski smukač Boštjan Kline je bil po preizkušanju novih linij in izletu v sneg 39. (+2.54). Rok Perko je bil 45. (+2.68), Klemen Kosi 50. (+2.89), Andrej Šporn 55. (+3.13), Martin Čater 59. (+3.40), Miha Hrobat 62. (+3.99), Štefan Hadalin 66. (+4.45), varovanec Aleša Gorze in samostojni potnik Tilen Debelak pa 75. (+5.75).

Boštjan Kline je lačen tekem. | Foto: Getty Images Boštjan Kline je lačen tekem. Foto: Getty Images

Nezadovoljstvo in negotovost

"Nisem zadovoljen. Ne z rezultati ne s pogoji. Včeraj je začelo po številki 15 tako močno snežiti, da so smukači z višjimi štartnimi številkami le stežka prihajali čez ravnino. Danes pa se je nebo 'zaprlo', tako da pogoji prav tako niso bili enakovredni. Kljub vsemu pa s smučanjem naših fantov ne morem biti zadovoljen. Miren sem le pri Klinetu, preostali pa … Ne vem, morda želijo preveč," je ob spuščanju v dolino z glavo zmajeval glavni trener Peter Pen, ki se še ni odločil, kako bo zapolnil štartna mesta za smuk, saj prave možnosti za kvalifikacijo ni imel.

Četrtkov trening smuka je medtem že odpovedan, zaradi spreminjajoče se napovedi pa program za konec tedna ostaja negotov. V petek naj bi bila na sporedu kombinacija, dan zatem smuk, v nedeljo pa še slalom, a so mogoče tudi menjave. Po enem od scenarijev naj bi bil smuk na sporedu v nedeljo, slalom pa dan pred tem.

Ne spreglejte