Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 10. 2013,
17.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andreas Wellinger Jernej Damjan smučarski skoki

Petek, 4. 10. 2013, 17.26

7 let, 12 mesecev

Wellinger po uspehu: Imel sem srečo, Damjan ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko je Andreas Wellinger do zadnje preizkušnje poletne velike nagrade zaostajal za Jernejem Damjanom za kar 79 točk, se je v nemškem Kligenthalu vseeno vse izteklo po njegovih željah.

Vse je kazalo, da Jerneju Damjanu nihče več ne bo mogel vzeti naziva skupnega zmagovala poletne velike nagrade v smučarskih skokih. Pred tekmo v nemškem Kligenthalu je imel 79 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem, Nemcem Andreasom Wellingerjem. A narava oziroma vetrovni pogoji so se poigrali z "Jajcem", imel je daleč najslabše pogoje in ostal je brez finala. Osemnajstletni skakalec iz Ruhpoldinga je to izkoristil, zmagal in s 440 osvojenimi točkami preskočil Damjana.

''Zelo sem vesel, da mi je uspelo zmagati prav tu. Zame je bilo vseeno najpomembnejše, da mi je prikazati dva odlična skoka. Medtem ko sem imel sam srečo z vremenskimi pogoji, pa tega ne morem reči za Damjana. Zares je nekaj neverjetnega, da sem na vseh tekmah, ki sem se jih poleti udeležil, stal na stopničkah. Sicer pa je za našo reprezentanco najbolj pomembna zimska sezona. Sam ne čutim nobenega pritiska. Če bom uspešen, bo super, če pa ne bom, bom vsaj poskušal maksimalno uživati v skokih,'' je bil neizmerno vesel prvega mesta v skupni razvrstitvi tekmovalec, ki je nastopil na petih tekmah poletne velike nagrade in prav na vseh stopil na stopničke. Ob treh zmagah je imel še po eno drugo in tretje mesto.

Wellinger je sicer veliki up nemškega skakanja. V svetovnem pokalu je debitiral konec novembra lani, sredi decembra je osvojil že prve stopničke. V ruskem Sočiju je bil tretji, dober teden dni zatem pa je še izboljšal rezultat z drugim mestom v švicarskem Engelbergu. Pred sabo ima velike cilje, kako tudi ne, saj je olimpijsko leto pred vrati: ''Vsi trenirajo in imajo le en cilj. Sodelovati na olimpijskih igrah v Sočiju. Pri meni ni nič drugače. Rezultati na poletni turneji me dodatno spodbujajo, dajejo mi potrebno samozavest.'' Z uspehom je bil zadovoljen tudi trener Werner Schuster: ''Poletje je pokazalo, da lahko v tej sezoni resneje računamo na večje število tekmovalcev. To je razveseljivo. Ob Severinu Freundu in Richardu Freitagu sta tu še Michael Neumayer in Andreas Wankl. Ob teh pa je svež veter prinesel Wellinger.''

Zimska sezona se bo v svetovnem pokalu začela, kjer se je končala za poletno veliko nagrado. V nemškem Klingenthalu, tam bosta na sporedu dve tekmi (23. in 24. novembra).

Ne spreglejte