Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 12. 2020,
8.44

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

3

Natisni članek

novoletna turneja Vladimir Zografski Karl Geiger

Torek, 22. 12. 2020, 8.44

3 leta, 4 mesece

vse bližje je novoletna skakalna turneja, pred slovenci pa tudi državno prvenstvo

Koronavirus v skakalni karavani, svetovni prvak upa na novoletno turnejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

3

Vladimir Zografski | Varovanec slovenskega trenerja Matjaža Zupana Vladimir Zografski covid-19 preboleva brez večjih težav. | Foto Sportida

Varovanec slovenskega trenerja Matjaža Zupana Vladimir Zografski covid-19 preboleva brez večjih težav.

Foto: Sportida

Skorajda ni več skakalnega tabora, v katerem ne bi potrdili pozitivnih testov na novi koronavirus. Tega so potrdili tudi pri varovancu Matjaža Zupana, Bolgaru Vladimirju Zografskem. Med obolelimi je tudi svetovni prvak Karl Geiger, ki upa na nastop na bližajoči se novoletni turneji. Slovenski šesterica za to še ni povsem znana, več odgovorov bo dalo sredino državno prvenstvo v Planici.

Robert Hrgota
Sportal Dobil odgovore, odprti ostajata dve vprašanji

Naslednji skakalec, čigar tekmovalni ritem je prekinil pozitivni test na novi koronavirus, je Vladimir Zografski. Bolgar se je s karanteno srečal že konec novembra v Ruki, a takrat zaradi pozitivnih testov v trenerskem štabu, ko sta bila pozitivna Matjaž Zupan in Jaka Rus. Pred svetovnim prvenstvom v Planici je 27-letnik dobil zeleno luč, da zapusti Finsko, a se zaradi pomanjkanja treninga odpovedal poletom pod Poncami. 

Zografski je kljub temu pripotoval v Slovenijo in se na Bloudkovi velikanki pripravljal na tekme svetovnega pokala v Engelbergu. Teh ni dočakal, saj je po pisanju poljskih medijev sredi preteklega tedna prejel pozitiven test. Kot je povedal za skijumping.pl, se je najverjetneje okužil že na Finskem. Bolgar pravi, da nima večjih težav.

Anže Lanišek
Sportal Anže Lanišek tokrat tik pod stopničkami, podvig Norvežana

Bo Geiger pripravljen že za preizkušnjo v domačem Oberstdorfu?

Brez simptomov covid-19 preboleva svetovni prvak v poletih Karl Geiger. Nemec je pozitiven test prejel po Planici, tako da je moral izpustiti Engelbeg. "Na srečo se počutim dobro, simptomov nimam," je na ponedeljkovi videokonferenci dejal Nemec, ki upa, da bi bil lahko že čez slab teden na prvi postaji novoletne turneje. Ta se bo 28. decembra začela v njegovem rodnem Oberstfordu. "Res upam, da bom lahko nastopil že v Oberstdorfu," pravi novopečeni očka. A vse ne bo odvisno le od njega, pač pa tudi od oblasti, ki določajo dolžino karantene.

Karl Geiger upa, da bo pripravljen že za prvo postajo novoletne turneje v domačem Oberstdorfu, kjer bodo 28. decembra kvalifikacije. | Foto: Vid Ponikvar Karl Geiger upa, da bo pripravljen že za prvo postajo novoletne turneje v domačem Oberstdorfu, kjer bodo 28. decembra kvalifikacije. Foto: Vid Ponikvar

"Še vedno upamo, da bo z nami v Oberstdorfu, a če bo pripravljen šele za Innsbruck ali Bischofshofen, se nam bo pridružil takrat. V tem primeru skupna uvrstitev turneje ne bo pomembna, bodo pa pomembne točke svetovnega pokala," je ob tem dejal glavni trener Nemcev Stefan Horngacher. Ta bo na prvem delu turneje ob šestih skakalcih (nemška kvota v svetovnem pokalu) lahko računal na dodatnih šest moči (nacionalna kvota). Zlatega orla bo branil Poljak David Kubacki.

Najbolj vroče slovensko orožje sezone Anže Lanišek je na lanskem državnem prvenstvu zmagal. | Foto: Vid Ponikvar Najbolj vroče slovensko orožje sezone Anže Lanišek je na lanskem državnem prvenstvu zmagal. Foto: Vid Ponikvar

V sredo slovensko prvenstvo 

Slovenci bodo na novoletni turneji lahko nastopili s šestimi tekmovalci. Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Peter Prevc in Žiga Jelar imajo mesto zagotovljeno, preostala dva bo novi glavni trener Robert Hrgota določil v prihodnjih dneh.

Odgovore bo iskal v sredo v Planici, kjer se bodo merili za državne naslove. Lani je slavil Anže Lanišek, v ženski konkurenci je zmagala Ema Klinec, v ekipni pa Triglavani s tremi brati Prevc in Jelarjem.

Državno prvenstvo bodo danes odkljukali tudi Poljaki.

Anže Lanišek
Sportal Lanišek na stopničkah v Engelbergu. "Končno!"

Halvor Egner Granerud je favorit za zlatega orla. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Halvor Egner Granerud je favorit za zlatega orla. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Norvežani že razkrili karte

Avstrijec na čelu norveških skokov Alexander Stoeckl je že razkril šest orožij za začetek novoletne turneje. To sestavljajo serijski zmagovalec, vodilni v skupnem seštevki svetovnega pokala in eden od glavnih favoritov za zlatega orla Halvor Egner Granerud, Sander Vossan Eriksen, Johann Andre Forfang, Robert Johansson, Marius Lindvik in Daniel Andre Tande.
 

Spored novoletne turneje

Oberstdorf
28. december: 16.30 kvalifikacije
29. december: 16.30 tekma

Garmisch-Partenkirchen
31. december: 14.00 kvalifikacije
1. januar: 14.00 tekma

Innsbruck
2. januar: 13.30 kvalifikacije
3. januar: 13.30 tekma

Bischofshofen
5. januar: 16.30 kvalifikacije
6. januar: 16.45 tekma

Preberite še:

Gorazd Bertoncelj
Sportal Bertoncelj zaradi groženj v Planici podal ovadbo na policijo
Ne spreglejte