Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2013,
16.28

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Nove Mesto

Četrtek, 31. 1. 2013, 16.28

5 let, 5 mesecev

VIDEO: Biatlonci na "domače" prvenstvo, tudi z Dijano Ravnikar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska biatlonska reprezentanca v domači bazi na Pokljuki zaključuje priprave na svetovno prvenstvo. Na tem bo po zaslugi povratnice Dijane Ravnikar nastopila tudi z žensko štafeto.

Letošnje svetovno biatlonsko prvenstvo gosti češko Nove Mesto, s tekmo mešanih štafet pa se bo začelo natančno čez teden dni, v četrtek, 7. februarja.

"Po Pjongčangu, Vancouvru, Hanti Mansijsku in Ruhpoldingu Nove Mesto zveni zelo domače. Počutimo se kot da gremo na Dolenjsko in to prvenstvo bomo vzeli skorajda kot domače, ne nazadnje je tudi naš strelski trener Čeh," se je na Pokljuki šalil glavni trener reprezentance Uroš Velepec, k nadvse dobri volji v slovenskem taboru pa prispevajo tudi letošnji izjemni dosežki Jakova Faka, ki jih je dobro dopolnjevala tudi Teja Gregorin v ženski konkurenci. Ob tem, da bo slovenska mešana štafeta (Gregorin, Mali, Fak, Bauer) na Moravskem branila srebro z zadnjega svetovnega prvenstva v Ruhpoldingu, pa da se po (pre)dolgem času na svetovno sceno vrača slovenska ženska štafeta, je optimizem pred odhodom na Češko povsem razumljiv. "Sezona je bila do zdaj odlična. Jakov je bil letos že šestkrat na stopničkah, štafeta je bila šesta, Teja je osvojila stopničke in se serijsko uvrščala med deseterico. Na SP tako lahko potujemo resnično optimistični, upam pa, da ti izidi ne bodo breme. Kljub izjemni sezoni, naš cilj pred prvenstvom ostaja nespremenjen - ena uvrstitev do petega mesta, dve do desetega in ena štafetna med najboljšo šesterico, a verjamem, da lahko te cilje ob optimalnih pogojih tudi preseženo," pa je na novinarski konferenci na Rudnem polju poudaril direktor reprezentanc Matej Oblak.

Na najdaljši preizkušnji peterica Slovencev, z Ravnikarjevo vrnitev ženske štafete

Slovenska vrsta bo tako polno zasedena, v ponedeljek na Češko potujejo Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Peter Dokl in Simon Kočevar ter Teja Gregorin, Andreja Mali, Lili Drčar in povratnica oziroma rešiteljica Dijana Ravnikar. Z vrnitvijo slednje bo imela Slovenija na prvenstvu tudi žensko štafeto, nastopila pa bo tudi na šprintu in skušala Sloveniji zagotoviti čim več točk v boju za olimpijske igre v Sočiju.

"Sem kar malo počaščena, da me je vodstvo reprezentance poklicalo na pomoč in če lahko naredim kaj dobrega, sem vesela, da lahko pomagam. Nervozna nisem, uživam v streljanju, upam le, da ne bom na koncu zamočila," pravi 34-letna povratnica, o morebitnem nadaljevanju biatlonske kariere po svetovnem prvenstvu pa: "Nikoli ne reci nikoli."

"Zelo dobro se počutim, a o kakšnih pričakovanjih je brez veze govoriti. Vse bomo povedali z dejanji," je bil kratek naš prvi adut Jakov Fak, ki bo na Moravskem branil zlato odličje na posamični, 20-kilometrski preizkušnji, za nameček pa bo na tej lahko prav zaradi Fakovega naslova prvaka nastopila vsa peterica slovenskih biatloncev. V ženski konkurenci seveda veliko pričakujemo od Teje Gregorin, ki se prav tako dobro zaveda, česa je sposobna in zato ciljev ne zastavlja več preskromno: "Med posameznicami sem se sposobna boriti za najvišja mesta in tudi naša mešana štafeta se lahko kosa z najboljšimi. Je pa za uspeh vedno potrebne tudi nekaj sreče."

Ne spreglejte