Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
2. 10. 2016,
11.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Ana Drev Viktoria Rebensburg Sölden

Nedelja, 2. 10. 2016, 11.58

6 let, 6 mesecev

Veleslalomska mojstrica brez začetka sezone

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se bo čez slabe tri tedne na ledeniku Rettenbach nad Söldnom začela brez ene najboljših veleslalomistk zadnjih let Viktorie Rebensburg.

Viktoria Rebensburg (na sredini) je bila letos tako v Flachauu kot tudi Mariboru tista, ki je Ani Drev preprečila prvo zmago v karieri. | Foto: Sportida Viktoria Rebensburg (na sredini) je bila letos tako v Flachauu kot tudi Mariboru tista, ki je Ani Drev preprečila prvo zmago v karieri. Foto: Sportida

Hladna prha za nemške smučarske navijače. Dvakratna prejemnica malega kristalnega globusa za zmago v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala in aktualna svetovna podprvakinja v tej disciplini Viktoria Rebensburg bo izpustila uvodno tekmo nove smučarske sezone, ki jo bo 22. oktobra gostil Sölden.

Ne treningu na ledeniku Pitztal si je namreč 26-letna Bavarka, ki se lahko pohvali s trinajstimi zmagami svetovnega pokala, poškodovala koleno. Kot so sporočili iz nemške reprezentance, operacija ne bo potrebna, vseeno pa so ji zdravniki predpisali šesttedensko smučarsko mirovanje.

Novo Milkino dekle

Olimpijska veleslalomska prvakinja iz Vancouvra 2010, kjer je v megleni drami ugnala Tino Maze, je sicer pred dnevi postala članica Milkine smučarske družine, torej skupine deklet s čokoladnim pokroviteljem. Ob tem pa je zanimivo, da se ji je delno ponovila zgodba Anne Fenninger (zdaj poročene Veith). Avstrijka je namreč prav pred letom podpisala pogodbo z Milko, nekaj tednov pozneje pa se je poškodovala in celo izpustila celotno sezono. Zdaj se lastnica dveh velikih kristalnih globusov pripravlja na veliko vrnitev. Ali se bo v "beli cirkus" vrnila že v Söldnu, pa še ni znano.

Matteo Marsaglia v sezoni 2017/18

O novi poškodbi pa poročajo tudi iz italijanskega smučarskega tabora. Na treningu v Čilu jo je namreč skupil 30-letni specialist za hitri disciplini Matteo Marsaglia. Njegova poškodba kolena pa je hujše narave. Zaradi strganih vezi je bil namreč prisiljen sezono končati še pred prvo tekmo. Čaka ga kar polletna rehabilitacija in tekmovalna vrnitev v zimi 2017/18. 

Ne spreglejte