Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
5. 2. 2016,
13.25

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Drago Grubelnik

Petek, 5. 2. 2016, 13.25

8 let, 1 mesec

V spomin na Draga Grubelnika

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Čez dva tedna se bodo številni nekdanji slovenski smučarski mojstri v Kranjski Gori vrnili med veleslalomska vratca, tokrat v spomin na umrlega Draga Grubelnika in z dobrodelno noto.

Čez ducat dni bodo minili že trije meseci od tragične prometne nesreče pod ledenikom Rettenbach nad Söldnom, v kateri je umrl nekdanji slovenski alpski smučar Drago Grubelnik. Dva dneva pozneje, natančneje 19. februarja, se ga bodo njegovi številni nekdanji reprezentančni sotekmovalci in prijatelji spomnili na prav poseben način. Na progi Kekec v Kranjski Gori bo namreč pod reflektorji veleslalomska tekma Kralj veleslaloma – Grubin memorial.

Udeležbo na dogodku, ki bo postal tradicionalen, so ob glavnih motorjih akcije Reneju Mlekužu in Juretu Koširju že napovedali tudi Mitja Kunc, Mitja Dragšič, Matjaž Vrhovnik, Tone Vogrinec, Bernard Vajdič, Tomaž Čižman, Alenka Dovžan, Urška Hrovat, Špela Pretnar

Dobrodelni sklad za sina Maksa

"Vest o tragediji je jeseni globoko zarezala v našo smučarsko generacijo. Prav je, da se Draga spomnimo tudi na smučeh. Prav zato bomo tekmovanje Kralj veleslaloma, ki se je v Kranjski Gori odvijalo že v preteklih dveh sezonah, nadgradili. Čeprav gre za tekmovanje z eno samo kategorijo, pa časi ne bodo prvotnega pomena. Najpomembnejša sta spomin na Draga in oblikovanje denarnega sklada za njegovega sina Maksa," pojasnjuje Košir in dodaja, da bo izkupiček od štartnin (deset evrov na tekmovalca oziroma 15 na dan tekmovanja) namenjen petletnemu sinu.

Gruba bi želel žur!

Na veleslalom se lahko prijavijo vsi ljubitelji smučanja, tako da štartna lista še zdaleč ne bo obarvana zgolj z nekdanjimi reprezentanti. Svojo udeležbo je med drugim napovedalo tudi mnogo glasbenikov, na čelu z Gregorjem Skočirjem, Matjažem Jelenom in Tomijem Megličem. Glasbeniki bodo imeli nato glavno besedo tudi v zabavnem delu programa v središču Kranjske Gore. "Žur! Mora biti. Zakaj? Ker bi Gruba to želel," pravi Košir in dodaja: "Veseli me dober odziv in pripravljenost na sodelovanje."

Ne spreglejte