Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
27. 12. 2017,
11.10

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Tina Robnik Maruša Ferk Meta Hrovat Ana Drev Ana Bucik Denis Šteharnik svetovni pokal

Sreda, 27. 12. 2017, 11.10

6 let, 5 mesecev

Iz slovenske ženske smučarske reprezentance

V pričakovanju preboja in smučarke iz novega tisočletja

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

"Smučanje deklet je na treningih na zelo visoki ravni. Za preboj je potrebna še prava izvedba na tekmah," pred selitvijo v Lienz poudarja glavni trener slovenske ženske reprezentance Denis Šteharnik, ki bo najverjetneje prvič v zgodovini priložnost namenil tudi smučarki, rojeni v tem tisočletju – Neji Dvornik.

Ana Drev je bila v tej zimi na tekmah svetovnega pokala 8. in 11. Zdaj je pripravljena še za korak naprej. | Foto: Sportida Ana Drev je bila v tej zimi na tekmah svetovnega pokala 8. in 11. Zdaj je pripravljena še za korak naprej. Foto: Sportida

Na pragu olimpijske sezone je trener ženske reprezentance Denis Šteharnik opozarjal, da forma njegovih varovank še ni na najvišji ravni, saj je predvidel stopnjevanje. Zdaj z dekleti vstopa prav v tisti del sezone, za katerega je predvidel preboj. Že pred tekmama v Lienzu (28. 12. – slalom, 29. 12. - veleslalom) ima zato visoka pričakovanja. Predvsem v veleslalomu, kjer je Ana Drev znatno dvignila raven smučanja, na treningih pa ji pospešeno sledita Tina Robnik in Meta Hrovat.

"S formo sem zelo zadovoljen. Zdaj seveda nastopi vprašanje tekmovalnega obraza. Upam, da bomo videli želenega," po treningih v Hinterreitu, kamor se je reprezentanca preselila zaradi slabih vremenskih in snežnih razmer v Kranjski Gori, poudarja Šteharnik. Upa, da bi se lahko v petek v Lienzu prvič v sezoni med dobitnice veleslalomskih točk prebila tudi Bucikova.

Smučarka iz novega tisočletja

Poleg omenjene četverice se bo veleslalomske preizkušnje najverjetneje udeležila tudi Neja Dvornik. Gre za smučarsko iz mladinske reprezentance, ki bo prihodnji mesec dopolnila 17 let, deluje pa pod okriljem finančno močnega kluba Dvornik transport. Nazadnje je nastopala na tekmah daljnovzhodnega pokala na Kitajskem, poleti pa se je mudila na treningih in tekmah na Novi Zelandiji.

Neji Dvornik se obeta krst v svetovnem pokalu. | Foto: Sportida Neji Dvornik se obeta krst v svetovnem pokalu. Foto: Sportida

"Je obetavna smučarka, kar je dokazala z zmagami na pokalu Topolino. Ker imamo dovolj prostora na štartni listi, je smiselno, da na takšen način začuti tudi utrip največjih tekem," pojasnjuje Šteharnik, ki bi po tem scenariju prvič v zgodovini na štart tekme svetovnega pokala poslal slovensko smučarko, rojeno po letu 2000.

Bucikova ujela višji slalomski ritem

V slalomu, ki bo po rokadi v tekmovalnem urniku na sporedu že v četrtek, pa bodo nastopile Klara Livk, Maruša Ferk, Hrovatova in Bucikova. Tudi od zadnje Šteharnik odkrito pričakuje zmanjševanje časovnega zaostanka za najboljšimi in dodaten rezultatski skok naprej. Poleg tega se prav zanjo začenja najbolj udaren del sezone, ki v enem mesecu vključuje kar šest slalomov svetovnega pokala.

"Bucikovi smo skušali dodati drugo disciplino. Na treningih je bila tudi v veleslalomu zelo hitra, žal pa ji rezultatski preboj ni uspel. Dejstvo je, da še ni povsem dozorela veleslalomistka. V določenih pogojih je lahko hitra, na tekmi pa tega še ni znala pokazati. Po drugi strani je v zadnjem obdobju ujela višji slalomski ritem. Verjamem, da bo to vidno tudi na tekmi," dodaja trener Šteharnik.

Ne spreglejte