Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 7. 2017,
10.32

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc

Ponedeljek, 3. 7. 2017, 10.32

6 let, 9 mesecev

V Kranju tudi najboljša skakalna brata na svetu, Domen in Peter Prevc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Domen Prevc Peter Prevc | Foto Sportida

Foto: Sportida

Smučarski klub Triglav Kranj v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije in pod okriljem Mednarodne smučarske zveze julija tradicionalno gosti tekmovanje Fis za celinski pokal v smučarskih skokih.

Letošnje tekmovanje bo v petek in soboto, 7. in 8. julija, na skakalnici pod Šmarjetno Goro. Svoj nastop v Kranju sta že potrdila Domen in Peter Prevc. Tako kot vsako leto je to prvo tekmovanje v poletni sezoni. Tekmovanje bo potekalo na skakalnici HS 109 v Kranju pod Šmarjetno Goro.

V petek, 7. julija, se bo začelo ob 17.30 s trening skoki, v soboto, 8. julija, pa se bo tekmovanje začelo ob 8.30. Nastopilo bo približno 70 odličnih skakalcev iz 15 držav, domači ljubitelji smučarskih skokov pa bodo lahko pozdravili 12 domačih skakalcev, slovenskih orlov.

Številni skakalci iz svetovnega pokala

Po prijavah sodeč bodo na uvodnih tekmah sezone tekmovali tudi številni skakalci iz svetovnega pokala. "Vsekakor bo letošnja prireditev na kranjski skakalnici ena najkakovostnejših v zadnjih letih in si jo bo vredno ogledati v živo," vabijo organizatorji tekmovanja.

Ogled tekem je brezplačen, za pijačo in jedačo bo poskrbljeno, obljubljajo v Kranju.

Med člani A-ekipe, torej ekipe za tekme najvišje ravni v svetovnem pokalu, bo na domači tekmi nastopil Peter Prevc, svoj nastop je potrdil tudi njegov mlajši brat Domen Prevc, preostali člani reprezentance pa bodo na premierni tekmi za poletno veliko nagrado nastopali od 14. do 16. julija v Wisli na Poljskem.

Prevc je v sezoni 2015/16 osvojil veliki kristalni globus ter mali kristalni globus v smučarskih poletih, preteklo sezono je končal skupno na devetem mestu, pred njega pa se je uvrstil njegov mlajši brat Domen, ki je bil skupno šesti.

Ne spreglejte