Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
29. 3. 2016,
13.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

Natisni članek

Torek, 29. 3. 2016, 13.20

6 let, 7 mesecev

V kali zatrla upokojitvene misli in se zazrla proti olimpijskim igram

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

Najboljša slovenska veleslalomistka Ana Drev kljub skorajda pregovorni skromnosti razmišlja o iskanju smučarske popolnosti v svoji paradni disciplini.

Kocka je padla še pred prvo odjugo. Če je Ana Drev med svojo z naskokom najboljšo sezono, v kateri se je dvakrat zavihtela na veleslalomske stopničke svetovnega pokala, poudarjala, da bo o (ne)nadaljevanju kariere razmislila šele po končani zimi, zdaj že povsem na glas pripoveduje o dveh dodatnih sezonah.

Po testiranjih v tem tednu, krajšem oddihu in poletno-jesenskih pripravah se bo oktobra v Söldnu zanesljivo postavila na štart sezone 2016/17, ob ugodnem zdravstvenem stanju in notranji motivaciji pa se ji zdi povsem realen zadnji etapni cilj tudi nastop na zimskih olimpijskih igrah leta 2018 v Pjongčangu v Južni Koreji.

Potegnilo jo je v pravo smer

"Med sezono sem si vseskozi dopovedovala, da bom šele ob koncu zime videla, v katero smer me bo potegnilo. Priznam, med sezono sem bila nekajkrat že kar zadovoljna z opravljenim delom, a po osmem in enajstem mestu na zadnjih dveh tekmah, ki sta me sicer spravili v dobro voljo, sem presodila, da lahko svoje smučanje dvignem na višjo raven. Vem, da sem lahko še boljša," pripravljenosti na nadaljnjo smučarsko udejstvovanje ne skriva 30-letna Šmarčanka.

Olimpijske igre niso osrednji izziv

V svoji karieri je že dvakrat nastopila na olimpijskih igrah, zato zgolj vstop na letalo za Pjongčang ni njen osrednji tekmovalni izziv. Bolj kot južnokorejski olimpijski nastop jo motivira izvedbena smučarska raven v zadnjem dejanju kariere. "Vesela sem, ko lahko premikam meje. Še bolj vesela sem, ko vidim, da je moja realna meja višja, kot sem predvidevala," pripoveduje novopečena državna veleslalomska prvakinja, ki v svoji paradni ali kar edini disciplini vidi nemalo prostora za napredek.

"Kadar Lindsey Vonn v hitrih disciplinah uprizori svojo predstavo, lahko tekmice prehiti za sekundo ali več. Podobno premoč v slalomu kaže njena rojakinja Mikaela Shiffrin. V veleslalomu pa ni resnično dominantne smučarke. Prizadevam si, da bi bila morda prav jaz tista, ki bi odskočila ali pa postala vsaj bolj stabilna v svojih vrhunskih predstavah," pogumne misli razkriva Drevova.

V letošnji sezoni je osvojila 283 točk, kar je več kot v sedmih predhodnih sezonah skupaj. | Foto: V letošnji sezoni je osvojila 283 točk, kar je več kot v sedmih predhodnih sezonah skupaj.

Kako do nadgradnje?

Zdi se, da tudi ve, kako do želenega napredka. "V želji po dodatnem vzponu se mora ujeti marsikaj. Od zdravja prek načrtovanja dela, izvedbe tehnike pa vse do opreme. A če imam kdaj priložnost, jo imam letos. Sem zdrava, za menoj je najboljša sezona. Vem, kaj želim, upam pa, da se bo po tako dobri sezoni našel tudi denar za boljši trening," pravi neformalna kapetanka slovenske reprezentance, ki bo temeljni kamen sezone 2016/17 postavila na testiranjih svojih Völklovih smuči. Zanje pravi, da so konkurenčne, čeprav ima v mislih tudi nekaj idej, kako še dodatno razviti smuči.

Končno zmagovalka v boju

Med sezono je le redko govorila o širšem dojemanju najboljših dosežkov v karieri. Udobno nameščena v domači naslanjač pa se ob spominih na Maribor, Flachau in druge tekme sezone zgolj zadovoljno muza. Priznava, da ji je pošteno odleglo. Kot bi njeno smučarsko udejstvovanje dokončno dobilo smisel.

"Boj je zaznamoval večji del moje športne poti. Zdaj se je vse skupaj končno obrnilo meni v prid. Končno sem bila zmagovalka v tem boju. Ko pogledam nazaj, sem lahko zelo vesela, da sem vztrajala pri določenih odločitvah v svoji karieri. Preprosto sem v sebi čutila, da imam prav. Žal kratkoročnega rezultata ni bilo," razmišlja sedma veleslalomistka svetovnega pokala.

Ne spreglejte