Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
12. 1. 2018,
22.24

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

svetovni pokal Pjongčang 2018 Elena Fanchini

Petek, 12. 1. 2018, 22.24

5 let, 5 mesecev

Tumor zaustavil italijansko smukačico

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Iz italijanskega smučarskega tabora prihaja vest o predčasnem koncu sezone za Eleno Fanchini. Zaradi tumorja jo čaka zdravljenje, a ob tem obljublja: "Ne bom obupala. Sprejela sem izziv!"

"Ni mi lahko žrtvovati vsega, kar sem gradila, in se odreči olimpijskim sanjam. A to je življenje. Nikoli ne veš, kaj te čaka. Toda ne bom obupala." | Foto: Sportida "Ni mi lahko žrtvovati vsega, kar sem gradila, in se odreči olimpijskim sanjam. A to je življenje. Nikoli ne veš, kaj te čaka. Toda ne bom obupala." Foto: Sportida

V četrtek je zaradi poškodbe kolenski vezi olimpijske igre prečrtal svetovni podprvak v veleslalomu Roland Leitinger. Še bolj šokanten konec olimpijske zime pa je udaril v italijanski tabor. Zdravniki so nekdanji svetovni podprvakinji v smuku Eleni Fanchini odkrili tumor.

"Vsi smo postavljeni pred težke čase in izzive. Mene je življenje postavilo pred velik izziv, zaradi katerega sem se prisiljena ustaviti in zdraviti. Ni mi lahko žrtvovati vsega, kar sem gradila, in se odreči olimpijskim sanjam. A to je življenje. Nikoli ne veš, kaj te čaka. Toda ne bom obupala," svojim navijačem sporoča 32-letna Italijanka.

V novi sezoni je Fanchinijeva nase opozorila s četrtim mestom na uvodnem smuku sezone v Lake Louisu. V svoji karieri je slavila že dve zmagi in še dvakrat stala na stopničkah za zmagovalke v svetovnem pokalu.

Zdravstvene težave so sicer v zadnjih tednih dodobra osiromašile smučarsko karavano. Zaradi takšnih in podobnih poškodb so olimpijsko zimo že prečrtali najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec, nemški slalomist Felix Neureuther, njegov rojak Stefan Luitz, Američan Travis Ganong, Italijanka Elena Curtoni, že omenjeni Avstrijec Roland Leitinger … Nekaj je tudi takšnih, ki klub poškodbam (Carlo Janka, Michaela Kirchgasser, Francesca Marsaglia, Veronika Velez Zuzulova …) še upajo na vrnitev pred Pjongčangom. Vsi pa so v globoki senci tragedije, v kateri je novembra umrl francoski smukač David Poisson.
Ne spreglejte