Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2012,
16.04

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Peter Dokl

Sobota, 15. 12. 2012, 16.04

3 leta, 6 mesecev

"Tudi iz slabih tekem se da veliko naučiti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na sobotni zasledovalni preizkušnji sta slovenska aduta Jakov Fak in Klemen Bauer poslabšala uvrstitvi s četrtkovega šprinta, napredoval je le Peter Dokl, a le za eno mesto.

Jakov Fak je na Pokljuki že v četrtek razveselil domače navijače, v soboto pa se mu nastop ni posrečil. Na strelišču je bil v težkih razmerah neznačilno nenatančen in se moral zadovoljiti s končnim 22. mesto. "V tekmo sem šel še kar umirjeno, nekako tako kot sem si zamislil, nato pa sem na strelišču delal napake. Štirje streli na prvem postanku so bili čisto v center, enega pa sem cuknil desno dol. To je bila napaka pri izvajanju strela, na drugem postanku pa … Enega sem poslal kar v belo, a to je posledica tega, da se je Ondrej Moravec, ko je prišel na podlago, dotaknil moje smuči. To te pač čisto dekoncentrira. Za ostala dva zgrešena niti ne vem, kam se ju poslal. Streljanje stoje? Potem, ko drsiš po lestvici, že nastane nekakšen pritisk, poskušaš narediti vse, da bi popravil narejeno škodo, zato tudi več tvegaš. Tokrat se ni izšlo, sem pa se vseeno spet nečesa naučil s tem, o ko se na zadnjem streljanju ustrelil 'ničlo'. Veseli me, da sem se uspel zbrati in s tega lahko povlečem dobro lekcijo. Vsaka takšna tekma je dobra šola za naprej, res sem bil prvič v takšni situaciji, v Hochfilznu sem s tretjega mesta napredoval na prvo, tukaj sem s prvega zdrsnil na 22. Tudi iz slabih tekem se da veliko naučiti," je dogajanje na 12,5 kilometrskem zasledovanju opisal najboljši slovenski tekmovalec, ki bo ime že jutri na tekmi s skupinskim štartom priložnost za novo vrhunsko uvrstitev: "Jutri je nov dan, upam, da bo sonce. Spremljal sem napoved in kaže, da bo. Pogoji bodo spet precej drugačni in po soncu bom tekmoval z veliko večjim veseljem. Danes je bil dež, ki je hitro namočil rokavice, zato mi prsti na vsakem spustu zmrzovali. Na koncu mi je že čisto zanohtalo. Ampak to je moja težava, s katero se moram ukvarjati sam."

Pokljuka je letos resnično vremensko pestra, vsak dan ponuja nekaj drugega in zaradi tega imajo tudi serviserji nadvse težko delo. "Res je zahteven ta svetovni pokal na Pokljuki, jutri, če bo sonce, bodo pa res imeli vse, kar je možno. Že danes je bilo njihovo delo nadvse težko, sneg je na nekaterih mestih že čisto umazan, zato je precej težko zadeti pravilno mažo," se strinja trenutno peto uvrščeni biatlonec svetovnega pokala.

Klemen Bauer je za 37. mesto vknjižil nove točke, zdaj jih ima 45 in v skupnem seštevku zaseda 46. mesto, to vsekakor ni to, kar je od začetka letošnje sezone pričakoval. "Velike filozofije tukaj ni, zelo na kratko rečeno, nastop se mi danes ni posrečil. Narobe je šlo več stvari, vsake po malem, že od samega štarta nisem imel pravega občutka na smučeh, potem pa še zgrešeni streli … Vsak zgrešen strel te oddalji od konkurence, zato se je treba boriti na progi, a tudi tam ni šlo, kot bi si želel," je po tekmo potarnal Ihanec, o težkih razmerah pa: "Dež je naredil svoje, pogoji so bili oteženi, a so bili oteženi za vse tekmovalce. Na razmere sem bil pripravljen, želel sem si jih obrniti sebi v prid, a se je izkazalo drugače. Biatlon pač ni dvoranski šport, vsak dan so okoliščine drugačne in to pač moramo sprejeti."

Edini od slovenskih tekmovalcev, ki je svojo uvrstitev s šprinta popravil, je bil Peter Dokl, ki pa letos na Pokljuki ostaja brez toč svetovnega pokala: "Iskati je treba pozitivne stvari. Bila je zelo, zelo zahtevna tekma. Mogoče tudi material danes ni bil na tisti najvišji ravni, ki smo je vajeni. Tako pač izgubljaš čas po celi progi. Trije zgrešeni streli so nekoliko preveč zame, a če gledam celotno tekmo, bi jo lahko ocenil delno pozitivno. Strelski del dokaj vredu, tek pa še ni na pravem nivoju. Predvčerajšnji šprint je bil definitivno moja najboljša tekma letos, zdaj bomo poskušali izkoristiti teh 14 dni premora za čim boljši trening, da se januarja vrnem še močnejši."

Na nedeljski tekmi s skupinskim štartom (začela se bo ob 13, uri) bo od slovenskih tekmovalcev nastopil le Jakov Fak.

Ne spreglejte