Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
29. 3. 2017,
14.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

Krvavec Tina Maze Livio Magoni Petra Vlhova

Sreda, 29. 3. 2017, 14.50

6 let, 7 mesecev

Petra Vlhova na Krvavcu

Tina Maze je stalno "prisotna" na treningih mlade Slovakinje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

"Premagati Mikaelo Shiffrin je nekaj najlepšega. Garam, da bi se še kdaj ponovilo," pravi Slovakinja Petra Vlhova, ki je v družbi trenerja Livia Magonija, nekdanjega člana spremljevalnega štaba Tine Maze, obiskala Krvavec.

Petra Vlhova je uživala na Krvavcu. | Foto: MaPa Petra Vlhova je uživala na Krvavcu. Foto: MaPa

Čeprav velja za slalomsko specialistko, ki je v svoj tekmovalni repertoar uspešno dodala še veleslalom, pa je 21-letna Petra Vlhova z obiskom slovenskega državnega prvenstva v hitrih disciplinah na Krvavcu razkrila tudi dolgoročne načrte. "Želim se preizkusiti tudi v hitrih disciplinah, predvsem v superveleslalomu. Merim tudi na kombinacijo. Ob treningih je prvi korak nastopanje na tekmah nižje ravni, na katerih bi popravila svoje FIS-točke. Prav s tem namenom sem ta teden pripotovala na Krvavec," pravi mlada Slovakinja, ki je bila v absolutni konkurenci druga tako v smuku kot tudi superveleslalomu in s tem vselej pred okrnjeno slovensko konkurenco.

Z izkušnjami Tine Maze  Livio Magoni je na Slovaškem našel nov izziv. | Foto: MaPa Livio Magoni je na Slovaškem našel nov izziv. Foto: MaPa

Eno najboljših slalomistk svetovnega pokala je v Sloveniji spremljal njen osebni trener Livio Magoni, ki ga slovenska javnost dobro pozna predvsem zaradi delovanja v ekipi Tine Maze v njeni rekordni sezoni 2012/13. Vlhova ob tem razkriva, da je slovenska olimpijska prvakinja na nek način stalno "prisotna" na njenih treningih.

"Veliko govoriva o Tini. Povedal mi je, kakšna smučarka je bila in predvsem kako se je prebijala do uspehov. Na takšen način je torej stalno prisotna na treningih. Ker jo izjemno spoštujem, sem vesela tovrstne povezanosti. Seveda pa me v prvi vrsti veseli delo z Magonijem, saj je zelo korekten, profesionalen in smučarsko odlično podkovan trener. Zame je najboljši trener na svetu. Vesela sem, da ga imam ob sebi," pravi zmagovalka zadnjega slaloma v sezoni.

Sezono svetovnega pokala je sklenila z zmago v Aspnu. | Foto: Sportida Sezono svetovnega pokala je sklenila z zmago v Aspnu. Foto: Sportida

Premagati Mikaelo Shiffrin

Prav slalom v Aspnu, na katerem je slavila drugo zmago in prvič v karieri v neposrednem obračunu za prvo mesto ugnala serijsko zmagovalko in nesporno slalomsko kraljico zadnjih let Mikaelo Shiffrin, je za Vlhovo najlepši spomin na nedavno končano sezono.  

"Prelep občutek! Zavedam se Mikaeline izjemnosti. Je slalomska šampionka. Premagati jo v ZDA … Izjemno! Premagala sem jo tako v prvem kot drugem teku. Zame je bil to nor dan. Ko jo premagaš in se zaveš, da si v tistem trenutku najboljši, si želiš novih treningov in novega napredka, da bi se takšni dnevi še kdaj ponovili," se ameriške preizkušnje spominja članica elitne slalomske sedmerice.

Grenak spomin na St. Moritz  V novi sezoni bo eden od ciljev olimpijska kolajna. | Foto: Sportida V novi sezoni bo eden od ciljev olimpijska kolajna. Foto: Sportida

"Tudi sicer je bila sezona izjemna. Trikrat sem se zavihtela na stopničke in bila stabilna. Najlepši spomini pa me vežejo na zadnjo tekmo in zmago v Aspnu. Vesela bom, če bom v novi sezoni nadaljevala na tej ravni," pravi Vlhova, ki pa kljub zadovoljstvu vendarle obžaluje 14 izgubljenih stotink, kolikor ji je na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu zmanjkalo do brona.

"Četrto mesto je odličen rezultat, a na velikih tekmah je jasno, kaj nekaj zares pomeni. Želela sem odličje. Tega ne skrivam. A storila sem nekaj napak. Predvsem pa sem v zadnjem delu zapravila priborjeno. To je grenak spomin, a obenem tudi motivacija," se je v olimpijsko sezono zazrla Petra Vlhova.

Ne spreglejte