Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
17. 12. 2020,
14.20

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

19

Natisni članek

Planica 2020 Planica Planica Timi Zajc Timi Zajc

Četrtek, 17. 12. 2020, 14.20

3 leta, 4 mesece

Timi Zajc prejel opomin pred izključitvijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

19

Timi Zajc Nižni Tagil | Timi Zajc je dobil opomin pred izključitvijo. | Foto Sportida

Timi Zajc je dobil opomin pred izključitvijo.

Foto: Sportida

Planiška saga, katere povod je bila objava slovenskega skakalca Timija Zajca na družbenem omrežju o nestrinjanju z delom glavnega trenerja Gorazda Bertonclja in zahtevi po njegovem odstopu, je dobila epilog. Disciplinska komisija Smučarske zveze Slovenije (SZS) je članu A-reprezentance izrekla opomin pred izključitvijo. Zdaj je bo na potezi novi glavni trener Robert Hrgota, da se pogovori s skakalcem in začrtata nadaljnjo pot.

Danes dopoldne se je sestala disciplinska komisija Smučarske zveze Slovenije, sestavljali so jo predsednik SZS Enzo Smrekar, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič in direktor SZS Uroš Zupan. Na dnevnem redu je bila obravnava predloga odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, ta je na zadnji seji soglasno sprejel sklep, da na podlagi ugotovitev strokovnega sveta panoge A-reprezentanta v smučarskih skokih Timija Zajca predlaga za obravnavo na disciplinski komisiji SZS.

Robert Hrgota
Sportal Bertoncelj se je izkazal z lepo potezo, Zajc ni v prvem planu #video

Člani komisije so skrbno pretehtali vsa poročila in zapise o dogodku, ki se je zgodil v petek, 11. decembra 2020, po končanem prvem dnevu FIS Svetovnega prvenstva v poletih v Planici. Sprejeli so opravičilo, ki ga je Timi Zajc v pisni obliki posredoval na Smučarsko zvezo Slovenije in javnosti. S športnikom je bil opravljen tudi pogovor, v katerem je predstavil svoja dejstva in se pred komisijo tudi opravičil.

Po tehtnem premisleku in obravnavi vseh dejstev je komisija tekmovalcu izdala odločbo z naslednjim disciplinskim ukrepom: Opomin pred izključitvijo iz reprezentance za določen čas ali za stalno.      

Kaj se je sploh dogajalo?

V petek je Timi Zajc javno izrazil nezadovoljstvo z delom glavnega trenerja Gorazda Bertonclja in zahteval spremembe. Naslednje jutro ga je vodja panoge Gorazd Pogorelčnik po zahtevi trenerja izključil iz reprezentance, dve uri pozneje je prvenstvo samovoljno zapustil še Bertoncelj. Zajc je v popoldanskem pogovoru za nacionalno televizijo puščice uperil še proti SZS oziroma Jelku Grosu, ta je nato poudaril, da ga je oče Timija Zajca napadel z istimi besedami. Po treh prespanih nočeh se je Timi prek matičnega kluba SSK Ljubno BTC javno opravičil. Odbor za skoke in nordijsko kombinacijo je v torek sprejel odločitev, da primer pred disciplinski komisiji SZS, ta se je nato v četrtek odločila za opomin skakalcu.

                                                         

Robert Hrgota
Sportal Mladost ni ovira prvemu trenerju dalmatinskih korenin na čelu slovenskih skokov

Zdaj na vrsti pogovor z novim selektorjem Hrgoto

Robert Hrgota | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Odločbo so športniku vročili danes. "Zaupanje v delo se lahko izgubi, spoštovanja pa ne smemo izgubiti nikoli. Kot pozitivno smo ocenili opravičilo Timija Zajca, ta je po premisleku uvidel, da je storil napako. Kljub kazni, ki smo jo izrekli, pa bistvo delovanja Smučarske zveze Slovenije ni kaznovanje, temveč ostaja delovanje za športnikov razvoj in rast. Pričakujemo, da bo Timi Zajc k delu in odnosom v reprezentanci pristopil tako, kot se za vrhunskega športnika spodobi, v skladu z etičnimi normami, ki veljajo v svetu športa. Vsi vanj verjamemo in mu v znak spoštovanja dajemo priložnost, da to tudi dokaže," je po seji komisije dejal predsednik Smrekar.

Kako bo z nadaljevanjem sezone za Timija Zajca, bo jasno prihodnji teden, potem ko bo opravil pogovor z novim selektorjem reprezentance Robertom Hrgoto, ki bo ta konec tedna v Engelbergu vodil ekipo na tekmah svetovnega pokala. V Švico je odšla sedmerica: Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Domen Prevc, Tilen Bartol, Rok Justin in Cene Prevc.

Robert Hrgota
Sportal Hrgota novi selektor, Zajc mora pred disciplinsko komisijo
Timi Zajc Wisla
Sportal Timi Zajc se opravičuje: Moja izjava je bila pretirana
Jelko Gros
Sportal Jelko Gros: Oče Timija Zajca me je nadlegoval z istimi besedami
bertoncelj zajc
Sportal Zajc izključen iz reprezentance, Bertoncelj se poslavlja!
Ne spreglejte