Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 12. 2020,
18.30

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61

12

Natisni članek

Robert Hrgota novoletna turneja Timi Zajc Timi Zajc

Četrtek, 24. 12. 2020, 18.30

3 leta, 3 mesece

Po državnem prvenstvu, na katerem se mu ni uspelo uvrstiti v ekipo za novoletno turnejo

Timi Zajc stoji za svojimi besedami in išče recept za vrnitev med elito #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61

12

Timi Zajc | Timi Zajc je po desetem mestu na sredinem državnem prvenstvu ostal brez vstopnice za nastop na novoletni turneji. | Foto Grega Valančič/Sportida

Timi Zajc je po desetem mestu na sredinem državnem prvenstvu ostal brez vstopnice za nastop na novoletni turneji.

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Skoki niso bili na vrhunski ravni, tako da ostajam doma in treniram naprej. Najti moram prave skoke, s katerimi bom spet lahko konkurenčen," je po desetem mestu na sredinem državnem prvenstvu, ki je bilo preskromno, da bi se znašel med potniki na novoletno turnejo, dejal Timi Zajc, ki stoji za zapisanimi besedami med svetovnim prvenstvom v poletih v Planici.

Robert Hrgota
Sportal Konec ugibanj: znani vsi slovenski orli za novoletno turnejo

Pred smučarskimi skakalci je drugi vrhunec sezone, 69. novoletna skakalna turneja, ki se bo s ponedeljkovimi kvalifikacijami začela v Oberstdorfu. Novi glavni trener A-reprezentance Robert Hrgota bo v Nemčiji lahko računal na šest orožij, Anžeta Laniška, Bora Pavlovčiča, Žigo Jelarja ter tri brate Prevc, Petra, Ceneta in Domna.

Zajc o aferi v Planici:

Prvih pet potnikov je bilo znanih še pred sredinim državnim prvenstvom, na katerem je naslov prvaka ubranil Lanišek, zadnja vstopnica pa je pripadla bronastemu Domnu Prevcu, ki je v internem boju ugnal oba prvokategornika, tako Tilna Bartola (peto mesto) kot Timija Zajca (deseto mesto). 

Anže Lanišek
Sportal Anže Lanišek in Nika Križnar slavila v Planici

Po izključitvi in opominu se je vrnil na tekmo, a skoki niso vrhunski

Ta je med svetovnim prvenstvom v poletih v Planici javno kritiziral glavnega trenerja Gorazda Bertonclja, bil izključen iz ekipe, sprožil trenersko menjavo in jo odnesel z opominom pred izključitvijo. 

O treningih:

V ekipi za svetovni pokal v Engelbergu ga ni bilo, se je pa v sredo lahko vrnil na tekmovališče, a se mu želja, da bi si priigral mesto v ekipi za novoletno turnejo, ni uresničila. Za Domnom Prevcem je zaostal več kot 25 točk.

"Bilo je kar težko. Kvalifikacije za novoletno turnejo mi niso uspele, bil sem nekoliko pod pritiskom, a skoki niso bili na vrhunski ravni. Ni mi uspelo, tako da ostajam doma in treniram naprej," je po koncu domačega boja v pogovoru za Planet TV novinarki Sari Pakiž dejal razočarani tekmovalec iz Hramš.

Gregor Schlierenzauer
Sportal Schlierenzauer ostal pred vrati reprezentance, vrača se Kraft

Do nadaljnjega s klubskim trenerjem

Zajc bo danes z A-reprezentanco, ki bo v Nemčijo odpotovala konec tedna, še treniral v Planici, nato pa bo do nadaljnjega treninge nadaljeval s klubskim trenerjem Miho Sušnikom. 

"S trenerjem sva se dogovorila, da se jim v četrtek priključim na treningu v Planici, nato pa treniram v klubu, saj ekipe zaradi novoletne turneje zdaj kar nekaj časa ne bo doma. Potem pa bomo videli, kdaj bom spet dobil priložnost za vrnitev v svetovni pokal. Zdaj moram najti prave skoke, da bom spet konkurenčen," je o načrtih za prihodnje dni dejal 20-letni skakalec.

Zajc bo v prihodnjih dneh treniral s klubskim trenerjem, po vrnitvi iz Neustadta (tekmi tam bosta 8. in 10. januarja) pa bo novi glavni trener A-reprezentance Robert Hrgota preveril, na kakšni ravni so Zajčevi skoki. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zajc bo v prihodnjih dneh treniral s klubskim trenerjem, po vrnitvi iz Neustadta (tekmi tam bosta 8. in 10. januarja) pa bo novi glavni trener A-reprezentance Robert Hrgota preveril, na kakšni ravni so Zajčevi skoki. Foto: Grega Valančič/Sportida

Hrgota: Po Neustadtu se bomo znova pogovorili

Novoletna turneja se bo 6. januarja končala v Bischofshofnu, že med 8. in 10. januarjem pa skakalce čakata še dve individualni tekmi v Titisee-Neustadtu. Po teh bodo znova razpravljali o Zajčevi prihodnosti.

"Ko se vrnemo iz Neustadata, bom še enkrat govoril tako s trenerjem kot s Timijem. Pogledal bom, na kakšni ravni je. Na podlagi skokov se bomo odločili, za kakšne tekme je pripravljen. Ko bo na ravni za svetovni pokal, se bo vrnil v svetovni pokal," je o varovancu povedal Hrgota.

Timi Zajc Wisla
Sportal Timi Zajc se opravičuje: Moja izjava je bila pretirana

Zajc stoji za svojim zapisom na Instagramu. | Foto: Vid Ponikvar Zajc stoji za svojim zapisom na Instagramu. Foto: Vid Ponikvar

Timi Zajc Nižni Tagil
Sportal Timi Zajc prejel opomin pred izključitvijo

"Povedal sem svoje mnenje in se na nek način žrtvoval za ekipo"

Zajc je s svojimi besedami, v katerih je bil v skrajno neugodnem trenutku, v času domačega prvenstva, kritičen, tako do trenerskega štaba, načina treningov kot tudi do določenih ljudi v slovenskem skakalnem taboru, dvignil veliko prahu. Pozneje se je v pismu opravičil vsem, ki jih je na kakršen koli način prikrajšal ob SP, v sredo pa dodal, da za zapisanim na Instagramu - zapisa ni izbrisal - stoji še danes. 

"Stojim za tem. Sprva nisem naredil nič narobe. Povedal oziroma objavil sem svoje mnenje. Kot kaže, so šli vsi še korak naprej. Sam sem se nekako žrtvoval za ekipo, da sem bil izključen," je v sredo še povedal Zajc, ki je v času SP razkril, da so z ekipo že spomladi na odgovorne v skokih naslovili pismo in zahtevali določene spremembe, a do teh ni prišlo.

Preberite še:
Vladimir Zografski
Sportal Koronavirus v skakalni karavani, svetovni prvak upa na novoletno turnejo
Robert Hrgota
Sportal Dobil odgovore, odprti ostajata dve vprašanji
Ne spreglejte