Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2012,
21.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 3. 7. 2012, 21.43

8 let

SZS postavila finančno podlago za novo sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kljub velikim tekmovalnim dosežkom in zbrano rekordno višino sredstev je Smučarska zveza Slovenije (SZS) minulo sezono končala v minusu.

Finančno poročilo na skupščini SZS predstavila direktorica Barbara Kürner Čad, ki pa kljub temu za novo sezono ne pričakuje težav pri izvajanju programov disciplin.

Krovna nacionalna smučarska organizacija je na torkovi skupščini v Ljubljani, ki je sicer potekala na robu sklepčnosti, brez razprave spravila pod streho tako finančno poročilo za minulo sezono kot tudi finančni načrt za prihodnjo ter programske cilje in načrte disciplin za sezono 2012/2013.

"Glavni razlog za negativen izid je zahteva države, torej resornega ministrstva in Fundacije za šport, po vrnitvi sredstev iz naslova razsvetljave v Kranju. Fundacija in ministrstvo je SZS odobrila sredstva za razsvetljavo v Nacionalnem panožnem nordijskem centru v Kranju, ki pa potem nikoli ni bila postavljena, sredstva pa niso bila vrnjena. Zato smo morali sredstva skupaj z zakonitimi zamudnimi obrestmi vrniti in to je povzročilo nepredvideni odhodek in zaradi tega pretežni del minusa. Za minulo sezono je bil načrtovan presežek prihodkov nad odhodki, brez tega izjemnega in nepričakovanega dogodka bi bil poslovni izid zanesljivo boljši od planiranega, to se pravi pozitiven. Tudi za naslednjo sezono je planiran pozitiven izid," je v pogovoru z novinarji ob robu skupščine poudarila direktorica zveze Kürner Čadova.

V minuli sezoni je zveza na prihodkovni strani zbrala več kot deset milijonov evrov (10.848.536), na odhodkovni pa je vpisala 10.946.852 evrov ter ustvarila za 98.319 evrov minusa. Za novo sezono je predvidenih 9.138.269 evrov na prihodkovni strani in 9.026.841 na odhodkovni strani. Nordijske discipline bodo za programe imele na razpolago 2.210.882 evrov (v minuli sezoni 2.750.035), alpinci pa 1.877.133 (v minuli sezoni 2.512.962).

"Te številke temeljijo na pogodbah, ki so že podpisane ali dorečene. Lani so se pogodbe s pokrovitelji podpisovale tudi septembra in oktobra, zato pričakujemo, da bomo jeseni pridobili še nekaj sredstev, da bi se približali lanskemu skupnemu proračunu, ki je bil za približno 15 odstotkov višji od letošnjega. Ob tem je treba upoštevati, da smo letos dobili za 30 odstotkov manj sredstev iz Fundacije za šport. Toliko denarja je, kot je, in v teh okvirih bomo morali izpeljati sezono. Bolj ali manj smo se temu že prilagodili, računamo pa na dodatne sponzorje, da bodo ekipe lahko malce lažje zadihale, čeprav je sicer celotno ozračje v državi naravnano zelo varčevalno, tudi pri sponzorjih," je poudarila direktorica.

Ob sprejemanju finančnih podlag za novo sezono poteka tudi podpisovanje pogodb s tekmovalci. Direktorica je z vsemi člani A reprezentance v alpskem smučanju že podpisala pogodbe. Trenutno potekajo pogajanja z alpinci s statusom B, ki bodo v novi sezoni deležni velikega finančnega bremena. Kürner Čadova pričakuje, da bodo tudi z njimi podpisali pogodbe. Z nordijci, vključno s smučarji skakalci, bodo po pričakovanjih pogodbe podpisali prihodnji teden. "Slednje je vezano tudi na izplačilo obljubljenih sredstev s strani države za poplačilo obveznosti za nazaj. Meni je glede tega zelo težko, ker tisto, kar obljubim, rada tudi izpolnim. Žal pa to ni v moji moči," je še dejala Kürner Čadova.

Volilna skupščina, na kateri bodo po odstopu Tomaža Lovšeta izbirali novega predsednika zveze, bo 26. septembra.

Ne spreglejte