Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
30. 1. 2017,
12.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Ponedeljek, 30. 1. 2017, 12.15

6 let, 6 mesecev

Švedska preizkušnja brez Ilke Štuhec

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

Po že peti zmagi v sezoni, s katero se je na petem mestu večne lestvice slovenskih zmagovalcev tekem svetovnega pokala izenačila z Rokom Petrovičem in Urško Hrovat, se je Ilka Štuhec odpovedala nastopu na torkovi mestni paralelni preizkušnji v Stockholmu.

Ilka Štuhec je z mislimi že pri svetovnem prvenstvu. | Foto: Sportida Ilka Štuhec je z mislimi že pri svetovnem prvenstvu. Foto: Sportida

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je ob koncu preteklega tedna v Cortini d'Ampezzo znova ujela hitro smučino ter navdušila s tretjim mestom v smuku in predvsem z zmago v superveleslalomu. S tem je svoj zmagoviti opus razširila že na tri discipline, obenem pa okrepila svoj položaj v svetovnem pokalu.

Po 25 tekmah sezone (od skupno 37) s kar 785 točkami, kar je zgolj 32 točk manj kot v vseh predhodnih sezonah skupaj, zaseda četrto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Obenem še naprej trdno v svojih rokah drži smukaško vodstvo (77 točk prednosti pred Laro Gut) in tretje mesto v superveleslalomskem seštevku.

Ilka ne, Ana da

Kljub dobrem izhodišču, ki v ostri tekmi s Soffio Goggio in Tesso Worley napoveduje boj za bron v skupnem seštevku (z odličji na tej ravni se lahko pohvalita le Tina Maze in Jure Košir), pa v Ilkinem taboru vztrajajo pri prvotnem načrtu tekem in razporeditvi treningov. Štajerska ekipa zato ne bo žrtvovala treninga pred svetovnim prvenstvom v St. Moritzu na račun nastopa na torkovi mestni paralelni preizkušnji svetovnega pokala v Stockholmu.

Namesto Štuhčeve bo v švedski prestolnici slovenske barve branila Ana Bucik, ki se je v tej zimi uveljavila v vlogi prve dame slovenskega slaloma, za nameček pa pretekli teden osvojila tudi svoje prve točke svetovnega pokala v veleslalomu.

Torkov večerni spektakel bo sicer zadnja tekma svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom, ki se bo v St. Moritzu začelo 6. februarja.

Slovenski zmagovalci tekem svetovnega pokala
26 zmag – Tina Maze
8 – Bojan Križaj
7 – Mateja Svet
6 – Špela Pretnar
5 – Ilka Štuhec, Rok Petrovič in Urška Hrovat
3 – Jure Košir
2 – Andrej Jerman
1 zmaga – Veronika Šarec, Grega Benedik, Andrej Miklavc, Matjaž Vrhovnik, Nataša Bokal, Mitja Kunc, Katja Koren, Alenka Dovžan, Mojca Suhadolc in Boris Strel
Ne spreglejte