Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 12. 2017,
13.10

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

St. Moritz Tina Robnik Ilka Štuhec Ilka Štuhec Ana Bucik Maruša Ferk

Petek, 8. 12. 2017, 13.10

6 let, 5 mesecev

Superkombinacija, ženske (St. Moritz)

Vreme pokvarilo smučarski praznik v St. Moritzu, dekleta brez superkombinacije #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Mikaela Shiffrin | Foto Reuters

Foto: Reuters

Najboljše alpske smučarke so se danes merile na uvodni tekmi superkombinacije za svetovni pokal. Začele so s preizkušnjo v slalomu, na kateri je bila najhitrejša Američanka Mikaela Shiffrin, nato pa je slabo vreme preprečilo superveleslalomski del tekme. Vodstvo tekmovanja je zaradi goste megle odpovedalo tekmo, tako da je padla v vodo možnost za vrhunsko slovensko uvrstitev. Ana Bucik in Maruša Ferk sta bili po prvem nastopu na repu najboljše deseterice.

Prireditelji superkombinacijske tekme v St. Moritzu v petek niso imeli sreče z vremenom. Najprej so zaradi njega obrnili vrstni red dogodkov. Zaradi goste megle v zgornjem delu proge so se odločili, da bodo tekmovalke najprej opravile s slalomsko preizkušnjo, šele nato pa bi sledil superveleslalom. Načrt se jim je posrečil le polovično, saj se gosta megla v zgodnjih popoldanskih urah ni razkadila. Tako so bili prisiljeni odpovedati tekmo, saj niso mogli spraviti pod streho drugega, hitrejšega dela superkombinacije.

S kakšno meglo so imele opravka tekmovalke?

V St. Moritzu dokončno brez kombinacije

Prireditelji tekme svetovnega pokala v St. Mortizu so sporočili, da kombinacijske tekme alpskih smučark ne bodo izvedli. Potem ko je slabo vreme odneslo drugi del petkove preizkušnje, so se zdaj odločili, da ne bodo kombinirali petkovega slaloma s sobotnim superveleslalomom.

Prireditelji v petek niso mogli izpeljati superveleslalomskega dela superkombinacije. | Foto: Reuters Prireditelji v petek niso mogli izpeljati superveleslalomskega dela superkombinacije. Foto: Reuters

V petek so zaradi megle Švicarji morali najprej izvesti slalom, toda superveleslaloma popoldne ni bilo mogoče izpeljati. Ena od možnosti je bila, da bi slalomski del kombinacije štel za točke svetovnega pokala z že prej predvideno sobotno preizkušnjo v superveleslalomu, a so se zdaj tej možnosti odpovedali.

V St. Moritzu bodo tako, če vreme ne bo spet ponagajalo, izvedli le dve tekmi: v soboto in nedeljo sta načrtovani dve superveleslalomski preizkušnji.

Vir: STA 

Bucikova štiri stotinke pred Ferkovo

Maruša Ferk je bila po slalomu na desetem mestu. | Foto: Reuters Maruša Ferk je bila po slalomu na desetem mestu. Foto: Reuters Slovenske barve so branile Maruša FerkAna Bucik in Tina Robnik, ki je nastopila zadnja med 52 udeleženkami uvodne superkombinacije v sezoni 2017/18, odstopila in ostala brez uvrstitve. Po slalomu je bila v vodstvu Američanka Mikaela Shiffrin. Najbolj se ji je približala Švicarka Wendy Holdener (+0,39), edina, ki je za Shiffrinovo zaostala manj kot sekundo. Bucikova in Ferkova sta bili z zelo podobnima zaostankoma (+1,56 in +1,60) pri repu najboljše deseterice.

Današnjo "polovico tekme" je zaznamovala vrnitev Julie Mancuso. 33-letna Američanka, ki je na olimpijskih igrah osvojila že štiri medalje, je v svetovnem pokalu nastopila prvič po marcu 2015. Takrat je morala pod nož, po operaciji kolka pa je potrebovala več kot dve leti, da se je vrnila v formo, s katero želi kandidirati za nastop na olimpijskih igrah v Južni Koreji. V slalomski preizkušnji superkombinacije je za rojakinjo Shiffrinovo zaostala skoraj osem sekund.

Julia Mancuso je nastopila na tekmi za svetovni pokal po dolgotrajni odsotnosti. Manjkala je kar dve leti in pol. | Foto: Reuters Julia Mancuso je nastopila na tekmi za svetovni pokal po dolgotrajni odsotnosti. Manjkala je kar dve leti in pol. Foto: Reuters

V prejšnji sezoni je mali kristalni globus v seštevku točk za superkombinacijo osvojila Ilka Štuhec, ki okreva po hudi poškodbi kolena in v tej sezoni ne bo tekmovala.

Superkombinacija, St. Moritz (ženske), slalomski del:

1. Mikaela Shiffrin (ZDA) 42,53
2. Wendy Holdener (Švi) +0,39
3. Michelle Gisin (Švi) +1,21
4. Petra Vlhova (Slk) +1,29
5. Ramona Siebenhofer (Avt) +1,30
...
9. Ana Bucik (Slo) +1,56
10. Maruša Ferk (Slo) +1,60

...

Odstop: Tina Robnik (Slo) 

Ne spreglejte