Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
30. 1. 2017,
10.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Jurij Tepeš poleti Oberstdorf

Ponedeljek, 30. 1. 2017, 10.17

6 let, 6 mesecev

Strah Jurija Tepeša je bil odveč

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Jurij Tepeš | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenskemu skakalcu Juriju Tepešu zdravje v zadnjem obdobju ni prizanašalo. Napadla ga je gripa, a se ni dal. Prebolel jo je praktično na skakalnici. Na zadnji postojanki v Willingenu je imel v nedeljo z osmim mestom velik razlog za zadovoljstvo, čeprav ga je bilo po spodrsljaju na ekipni tekmi strah.

Najboljši slovenski skakalec posamične tekme v Willingenu je bil z osmim mestom Jurij Tepeš. Po prvi seriji je bil celo dve mesti višje, na koncu pa se je razveselil uvrstitve med deset, ki je njegova tretja v sezoni.

Po sobotni ekipni preizkušnji je bil malce negotov, saj se mu je takrat zgodil spodrsljaj pri prvem skoku, zato večer pred nedeljo ni bil miren.

"Na posamični tekmi me je bilo kar malo strah, kaj bo, a se je dobro izšlo"

"V nedeljo sta mi uspela dva dobra skoka, sploh prvi je bil tisti pravi." | Foto: Sportida "V nedeljo sta mi uspela dva dobra skoka, sploh prvi je bil tisti pravi." Foto: Sportida "V nedeljo sta mi uspela dva dobra skoka, sploh prvi je bil tisti pravi. Po prvem sobotnem skoku sem težko zaspal. Preprosto je to zelo težko pozabiti. Čisto točno nisem vedel, kaj vse je bilo narobe, ali so bili samo pogoji malo slabši ali sem res naredil tako veliko napako, kot se je zdelo. Potem sem pri drugem skoku dobil pravi občutek. Na posamični tekmi me je bilo kar malo strah, kaj bo, a se je dobro izšlo. Pogoji so bili takšni, kot so v Willingenu ponavadi. Moral si imeti nekaj sreče, če si želel priti čisto na vrh. Vem, da sem pokazal dva zelo dobra skoka. Pri drugem se to morda ni videlo tako dobro. Ko je zaletno mesto ekstremno nizko in nimaš ravno najboljših pogojev, ne pridem čisto zraven," je Tepeš povzel dogodke na skakalnici v Willingenu.

Da je bil v nedeljo med najboljšo deseterico, je zanj še toliko bolj spodbudno, saj je imel v zadnjem obdobju težave z zdravjem: "Gripa mi niti ni vzela toliko moči, kot sem mislil, da mi je bo. Čez teden sploh nisem treniral. Mislil sem, da se mi bo to veliko bolj poznalo. Zadovoljen sem, da se je izšlo, kot se je." 

"Na vrsti njemu ljubi poleti. Upa, da mu bo prenovljena letalnica bolj ugajala."

Kam ga bo poneslo na letalnici Heini Klopfer v Oberstdorfu? | Foto: Sportida Kam ga bo poneslo na letalnici Heini Klopfer v Oberstdorfu? Foto: Sportida Willingen in osmo mesto sta mu zagotovo dala dodaten zalet za naslednji konec tedna. Skakalci se bodo namreč preselili na letalnico. V Oberstdorfu jih bo pričakala prenovljena naprava Heini Klopfer, ki bo prihodnje leto gostila svetovno prvenstvo v poletih.

Juriju so letalnice pisane na kožo, a prejšnja v Oberstdorfu mu ni najbolj ugajala: "Tista letalnica mi res ni ustrezala. Upam, da je ta, ki so jo zdaj prenovili, boljša. Prej sem imel vedno težave že s preletom hrbtišča, ker letim nizko, na letalnici pa si prav tako letel nizko. Pravijo, da naj bi bila nekje med Vikersundom in Planico, torej naj bi bila malo višja krivulja leta, kar je meni čisto v redu. Kaj bo, bomo kmalu videli," je proti koncu tedna pogledal Tepeš.

Spored v Oberstdorfu

Petek
18.00 kvalifikacije

Sobota
16.00 posamična tekma

Nedelja
15.00 posamična tekma

Ne spreglejte