Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 11. 2023,
9.04

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Stefan Horngacher Markus Eisenbichler smučarski skoki

Ponedeljek, 6. 11. 2023, 9.04

5 mesecev, 3 tedne

stefan horngacher določil šesterico za prvi dve postaji svetovnega pokala

Markus Eisenbichler brez vstopnice za nastop v Kuusamu in Lillehammerju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Stefan Horngacher | Stefan Horngacher je določil šesterico skakalcev za uvodni postaji svetovnega pokala. | Foto Guliverimage

Stefan Horngacher je določil šesterico skakalcev za uvodni postaji svetovnega pokala.

Foto: Guliverimage

Glavni trener nemških smučarskih skakalcev Stefan Horngacher je določil šesterico za uvodni postaji svetovnega pokala na Finskem (25. in 26. november) in Norveškem (2. in 3. december). Brez mesta v ekipi na prvih dveh prizoriščih je po skromnejših predstavah ostal šestkratni svetovni prvak Markus Eisenbichler.

Thomas Thurnbichler
Sportal Poljaki razkrili karte

Nemški moški skakalni tabor bo v prvi periodi svetovnega pokala lahko nastopil z maksimalnim številom skakalcev – po znižanju kvot je ta zdaj pri številki šest in ne več sedem. Stefan Horngacher je že po državnem prvenstvu pretekli konec tedna odločil, na koga bo računal na uvodu v novo sezono.

Mesto med šesterico so si priborili Karl Geiger, Andreas Wellinger, Stephan Leyhe, odkritje lanske sezone Philipp Raimund, Martin Hamann, ki je na sobotni preizkušnji v Vogtland Areni ugnal vso konkurenco, in Pius Paschke, ki je z uspešnimi nastopi v celinskem pokalu Nemcem zagotovil šesto kvoto v svetovnem pokalu.

Sophie Sorschag
Sportal Zelena luč za Sophie Sorschag in Kosovo v svetovnem pokalu

Eisenbichler poleti ni bil prepričljiv

Brez vstopnice za nastop na prvih dveh postajah v Ruki (24.–26. november) in Lillehammerju (1.–3. december) je tako ostal izkušeni nemški zvezdnik Markus Eisenbichler, ki v zadnjem času ni bil najbolj prepričljiv. Na državnem prvenstvu je končal šele na desetem mestu, v poletnem grand prixu pa nastopil le v Klingenthalu in z 31. mestom ostal brez točk.

Na Finskem in Norveškem ne bo niti Constantina Schmida, ki prav tako ni prepričal Horngacherja. Ta poudarja, da vrata za nikogar niso zaprta.

Markus Eisenbichler je po skromnih predstavah ostal brez mesta med šesterico za prvi dve postaji svetovnega pokala. | Foto: Guliverimage Markus Eisenbichler je po skromnih predstavah ostal brez mesta med šesterico za prvi dve postaji svetovnega pokala. Foto: Guliverimage

"Zavestno smo se odločili, da ekipo določimo zgodaj. Dobro želimo izkoristiti tri tedne, ki jih imamo še na voljo, predvsem pa zagotoviti mirne zadnje priprave, da bodo vsi lahko oddelali na najvišji ravni. Preostali skakalci bodo imeli možnost, da se z dobrimi treningi pridružijo v nadaljevanju svetovnega pokala. Delamo po načelu uspešnosti, vrata so odprta vsem," so pri Eurosportu povzeli besede 54-letnega Avstrijca.

Najboljši nemški skakalec lanskega svetovnega pokala je bil na sedmem mestu Wellinger, Geiger je zasedel 11. mesto, 32-letni Eisenbichler pa je sezono končal kot 15. skakalec zime. 

Športniki po koncu kariere. Ivo Jan, Špela Pretnar in Jernej Damjan.
Sportal Jernej Damjan: Rezultate, pa naj bodo še tako dobri, se žal pozabi, izobrazbe pa ti ne more vzeti nihče
Ne spreglejte